Haberler

CHP'li Ediboğlu Terör Grupları Bu Topraklardan Geçerek Orada Savaş Başlattı

Hatay'ın Yayladağı İlçesi'ndeki Suriye sınırında incelemelerde bulundan CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, Suriye'nin Keseb Bölgesi'nde çatışmaların halen devam ettiğini belirterek, Keseb'deki çatışmaları yaratan terör grupları, bu topraklardan geçerek orada savaş başlattı.

Hatay'ın Yayladağı İlçesi'ndeki Suriye sınırında incelemelerde bulundan CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, Suriye'nin Keseb Bölgesi'nde çatışmaların halen devam ettiğini belirterek, Keseb'deki çatışmaları yaratan terör grupları, bu topraklardan geçerek orada savaş başlattı. Yayladağı'ndan oraya geçilecek başka bir yol yok dedi.

CHP Hatay İl Teşkilatı ve belediye başkanlarının da eşlik ettiği Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, Yayladağı Sınır Kapısı'nda yaptığı açıklamada Suriye'deki iç savaşın bölge barışının tehdit ettiğini belirterek şunları söyledi

Bugün 7 Nisan ve 21 Mart'ta burada başlayan çatışmalar devam ediyor. Çatışmaların devam etmesi ölümlerin ve yaralanmaların devam etmesi anlamına geliyor. Bizim siyasetçi olarak değil insan olarak en rahatsız olduğumuz konu insanların yaralanmaları, ölmeleri, sakat kalmaları. Suriye'de çatışmaların en yoğun yaşandığı yer hemen Hatay sınırının güneyinde bulunan Keseb Kasabası ve hemen yanındaki kırsal alan. Biz 3 yıldan beri Suriye'de bölge barışını tehdit eden bir savaşın olduğunu, Suriye'de savaşın uzun sürmesinin Türkiye'ye de olumsuz yansımaları olacağını söyleyip durdukş, ancak iktidardaki AKP'ye biz bunu anlatamadık.

Çatışmalarda yaralananların zırhlı araçlarla bölgeden alıp ambulanslara taşıdığını belirten Ediboğlu, açıklamalarının devamında, Keşke bu manzaraları görmez olsaydık. Şunu belirtmek isterim ki Keseb'deki çatışmaları yaratan terör grupları bu topraklardan geçerek orada savaş başlattı. Yayladağı'ndan oraya geçilecek başka bir yol yok. Antakya'dan geçen yaralı taşıyan her ambulans, bizim içimizi acıtıyor. Bunu bölge insanı hak etmiyor. Bizim insanımız, Suriyeli kardeşlerimiz hak etmiyor diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Ali Ediboğlu Yayladağı Suriye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

hataylıyasareker2@hotmail.com:

insanız diyorsunuzda abulansları harbiyeden geçerken deden taşlatıyorsunuz

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title