Haberler

CHP'li Ediboğlu, Bakan İslam'a Çocuk Gelinlerin Durumunu Sorudu

Chp Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla TBMM'ye Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde '4+4+4 Eğitim Sisteminin' çocuk geline yol açtığını savundu.

Chp Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla TBMM'ye Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde '4+4+4 Eğitim Sisteminin' çocuk geline yol açtığını savundu. İslam, "Bu konuda bir çalışma yapmayı ve önlem almayı düşünüyor musunuz?" diye sordu.

CHP'li Ediboğlu, soru önergesinde Türkiye'nin çocuk işçi sayısında Avrupa birincisi, çocuk gelin sayısında ikinci, tutuklu çocuk sayısında ise, Avrupa üçüncüsü olduğunu söyledi.  Milletvekili Ediboğlu, Bakan İslam'dan şu sorulara yanıt istedi:

"Türkiye, BM Çocuk Hakları Sözleşmesi'ni 1995 yılında imzalayarak kabul etmiştir. Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin 1'inci maddesine göre, '18 yaşından küçük herkes çocuk sayılır' denmekte ve devletin görevlerinden birinin de çocukları korumak olduğu görülmektedir. Türkiye'deki bu olumsuz tabloyu değiştirmek ve gerekli yasal mevzuatı oluşturmak için Bakanlık olarak ne gibi tedbirler almaktasınız? Türkiye'deki çocuk işçi sayısı kaçtır? Konuyla ilgili en son güncel istatistiki veri var mıdır? Varsa bu tablo nasıldır? Türkiye'deki cezaevlerinde suça karışıp sanık durumuna düşen çocuk sayısı kaçtır? Suçu infaz edilen tutuklu çocuk sayısı kaçtır? Bunlardan Pozantı ve Sincan Çocuk cezaevlerinde olduğu gibi kötü muamele ve cinsel istismara maruz kalan çocuk sayısı kaçtır? Çocuklara dini nikah kıyılmaması için bir çalışma yapmayı ve mevzuat değişikliğine gitmeyi düşünüyor musunuz? Çocuk geline yol açan 4+4+4 eğitim sisteminin olumsuz etkileri ortadayken, bu konuda çalışma yapmayı ve önlem almayı düşünüyor musunuz? Bakanlık olarak bütün bu konularla ilgili ne tür çalışmalar yürütülmektedir?" - Hatay

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Mehmet Ali Ediboğlu Ayşenur İslam Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title