Haberler

CHP'li Düzgün: KKTC'de Açılan Tpao Temsilciliğinin Kapatılmasının Sebebi Nedir?

CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a, KKTC'de açılan TPAO temsilciliğinin kapatılmasının sebebini sordu.

CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a, KKTC'de açılan TPAO temsilciliğinin kapatılmasının sebebini sordu.

Düzgün, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

"Rumların ve İsrail'in Akdeniz'de petrol aramalarına karşılık büyük törenler ve umutlarla KKTC'de açılan TPAO temsilciliğinin alelacele kapatılmasının sebebi nedir? Yaklaşık kuyu, sismik, jeoloji ve diğer çalışmalar için harcanan 20 milyon doların ülkemiz açısından telafisi var mıdır?

Libya'da yıllardır süren, bunun yanında Irak, İran ve Afrika'nın çeşitli ülkelerinde süre gelen çalışmaların durdurulmasının sebebi nedir? Milli petrol arama kuruluşumuz olan TPAO bu bölgelerde ne tür zararlara uğratılmıştır?

TPAO'nın büyük vizyonlarına hizmet edeceği düşünülerek alınan 'Piri Reis' sismik gemisi, bilindiği üzere 130 milyon dolara mal olmuştur. Gemi personeli 3 yıllığına kiralanmış olan bu gemiye, personel giderleri ile birlikte bugüne kadar ne kadar para ödenmiştir?

Yeni petrol kanunundan sonra, TPAO'na ait yaklaşık 80 adet petrol ruhsatı düşmüştür. Bunların sorumluları kimlerdir? Milli petrol şirketimiz olan TPAO'nın bundan ne kadar zararı olmuş ve olacaktır?"

Kaynak: ANKA / Güncel

Taner Yıldız İsrail Tokat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title