Haberler

CHP'li Dokuzcan, Maden Ocağına İndi

Güncelleme:

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağında, işçilerle bir araya geldi.

Chp Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, 1 Mayıs İşçi Bayramı öncesi, geçen 7 Ocak'taki iş kazasında 8 madencinin yaşamını yitirdiği Türkiye Taşkömürü Kurumu Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağında işçilerle bir araya geldi. Dokuzcan, ölen madencilerden Yüksel Koca ve Ahmet Şeker'in ailelerine de taziye ziyaretinde bulundu.

Yarın düzenlenecek 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarına katılmak üzere kente gelen Hilal Dokuzcan, beraberindeki partili kadınlar ile önce Yüksel Koca'nın evini ziyaret etti. Dokuzcan, yerin 630 metre altında ani metan gazı püskürmesi ve sonrasında oluşan göçükte ölen madencinin eşi 2 çocuk annesi 39 yaşındaki Arife Koca'ya başsağlığı dileğinde bulundu. Arife Koca, oğlunun ortaokul, kızının da Trakya Üniversitesi'nde eğitim gördüğünü belirterek, onların okul masraflarını karşılamakta zorlandığını söyledi. Dokuzcan ise Arife Koca'ya elinden gelen desteği sağlayacağı sözünü verdi.

Dokuzcan, daha sonra aynı mahallede oturan Ahmet Şeker'in evine geçerek eşi Arzu Şeker'e başsağlığı diledi. Ölen madencinin annesi Havva Şeker, oğlunun hala işsiz olduğunu, kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmediğinden yakınırken gözyaşlarını tutamadı. Havva Şeker'i teselli etmeye çalışan Dokuzcan, parti olarak her türlü yardımda bulunacaklarını ifade etti.

MADEN OCAĞI ZİYARETİ

Dokuzcan, partisini ziyaret ettikten sonra 8 madencinin öldüğü Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağına geçti. Baret takıp madenci kıyafeti giyen Dokuzcan, asansörle yerin 560 metre altına inmeden önce açıklama yaptı. İlk kez maden ocağına gireceğini söyleyen Dokuzcan, "Daha önce, 'kadınlarımızın bulunduğu, emeğin bulunduğu her yerde olacağız' dedik. Bu yüzden MYK üyesi arkadaşlarımızla madene ineceğiz. Emek en yüce değerdir. İnsan hayatının önemli olduğunu düşünüyoruz. Orada çalışan madencilerimizin koşullarına bizzat onların yanında tanık olmak ve onlarla küçük bir yemek paylaşmak istiyoruz" dedi. Dokuzcan ve beraberindeki partililer, daha sonra ocağa indi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Hilal Dokuzcan Yüksel Koca Kozlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title