Haberler

CHP'li Dokuzcan: "Babanın İfadesi, 'Diğer Melekleri Vampirlere Teslim Etmeyelim'"

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, Tarsus’ta hunharca katledilen Özgecan Aslan’ın babası Mehmet Aslan’ın, bu vahşi cinayetle ilgili söylediği sözler üzerine söylenecek çok fazla söz olmadığını belirterek, “Babayla konuşurken bir ifade kullandı, ‘Diğer melekleri vampirlere teslim etmeyelim’ dedi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, Tarsus'ta hunharca katledilen Özgecan Aslan'ın babası Mehmet Aslan'ın, bu vahşi cinayetle ilgili söylediği sözler üzerine söylenecek çok fazla söz olmadığını belirterek, "Babayla konuşurken bir ifade kullandı, 'Diğer melekleri vampirlere teslim etmeyelim' dedi. Babanın sözleri bizim için yeterlidir" dedi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Dokuzcan, MYK üyeleri ve Mersin İl Kadın Kolları üyeleri ile birlikte Tarsus ilçesinde hunharca katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın annesi Songül Aslan ve babası Mehmet Aslan'ı ziyaret ederek başsağlığı diledi. Özgecan'ın Barış Mahallesi'ndeki evine, siyah kıyafetler giymiş CHP'li kadınlarla birlikte gelen Dokuzcan, aileyle görüşmesinin ardından gazetecilere açıklama yaptı. Özgecan cinayetinin çok vahşi olduğunu dile getirerek tüm insanlığa başsağlığı dileyen Dokuzcan, "Biraz önce anneyle ve babayla görüştük. Olayın ortaya çıkmasından sonra anneyle telefon görüşmesi yapmıştık. Öncelikle şunu söyleyeyim, biraz önce babayla konuşurken bir ifade kullandı, 'Diğer melekleri vampirlere teslim etmeyelim' dedi. Bunun üzerine söyleyecek çok fazla söz yok" diye konuştu.

"KADINA YÖNELİK ŞİDDET BİR TERÖRDÜR"

Kadınların, binlerce yıldır acıları üzerinden hayatlarını sürdürdüklerine dikkat çeken Dokuzcan, "Bu yetmiyor, bu acıların üzerine öylesine bir egemen bir yapı var ki kadınlar üzerinde, onun en temel hakkı olan yaşam hakkını alabilecek kadar kendini bu konuda haklı görüyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de daha önce kadın hareketinin, kadına yönelik şiddetin geldiği unsuru dile getirmek için çok fazla şey yaptığını ve çok emek verdiğini dile getiren Dokuzcan, "Bu konuda çalışmalar var. Sadece 2014 yılında 294 kadın kardeşimiz kadın cinayetine kurban gitti, ki onların birçoğu yakınları tarafından vahşice katledildi. Dolayısıyla bu şiddetin bir terör olduğunu söylüyoruz. Kadınlar üzerinden sistematik şekilde yüzlerce yıldır uygulanan bir terör var. Bu terör örgütünün mensuplarının insanlıkla alakası olduğunu da düşünmüyoruz. Kadınların temel yaşam hakları kadar sokakta rahat yürüyebilme, bir yerde bir şey yiyebilme, kendini bu dünyanın getirdiği o nimetler içerisinde rahat nefes alma hakkının her geçen gün daha güçleneceği ve mücadelenin belli bir şekilde topyekun birliğe gideceği bir yere devrilmesi gerekiyor. Bizler bunun için üzerimize düşeni yapacağız. Fazla söyleyecek bir şey yok, babanın sözleri bizim için yeterlidir" şeklinde konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hilal Dokuzcan Mehmet Aslan Mersin Tarsus Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title