Haberler

CHP'li Dokuzcan: "Aslında Bütün Kadınlar Solcudur"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolların Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, "Bir Uzak Doğu atasözü 'İnsanlık iki taraflı bir kuştur."

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolların Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, "Bir Uzak Doğu atasözü 'İnsanlık iki taraflı bir kuştur. Bir kanadı erkekler, bir kanadı kadınlardır. İnsanlığın bir yere ulaşması için bu iki kanadın eşit şekilde çalışması lazım' der. Bu kuşun sağ kanadı erkeklerdir, sol kanadı kadınlardır. O yüzden aslında bütün kadınlar solcudur" dedi.

Kırklareli Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle düzenlenen kahvaltıya katılan CHP Kadın Kolların Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, kadınların hayatlarında neler yaşadıklarını gayet iyi bildiklerini, aynı sorunu kendilerinin de yaşadığını, Türkiye'de kadın olmanın ne kadar zor olduğunu herkesin bildiğini ifade etti. Dokuzcan, "Bir takım haklarımız var. Kadınların özgürleşmesi ve adalet içersinde yaşaması için edindiğimiz haklar var. Bu haklara sahip çıkmak her kadının görevidir. Bizler bunu yaparken burada çok farklı siyasi düşüncelere sahip arkadaşlarımız olabilir. Kadın konusu bazen siyaset üstüdür. Orada kadın ortaklığını yaratmak, kadınların sorunlarında birleşmek bizi birinci ortak noktayı yakalamada görevimiz olmalı. Kadının özgürlük ve adalet sorunu ülkemizde çok ciddi şekilde yaşanan şiddet sorununun çözümü kadın örgütlülüğünden ve bu örgütlemeye destek veren, kadın erkek eşitliğine inanan ve bu yolda birlikte yürümekten onur duyan erkek arkadaşlarımızla yapacağımız mücadelenin sonucunda olacak. Şiddete, tacize, karşılaştığımız her zorluğa ekonomik, psikolojik, sosyal şiddete karşı varlığımızı aslında kabul ettirmek adına sadece var olma mücadelesi değil, varlığımızla hayata, topluma bir şeyler katma adına bu örgütlenmeyi yapacağız" dedi. - KIRKLARELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Hilal Dokuzcan Kırklareli Uzak Doğu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title