Haberler

CHP'li Dalgıç Beraat Etti

İzmir'in Çeşme Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Dalgıç, suç işlemek için örgüt kurma ve ihaleye fesat karıştırma suçlamasıyla yargılandığı İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davada beraat etti.

İzmir'in Çeşme Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Dalgıç, suç işlemek için örgüt kurma ve ihaleye fesat karıştırma suçlamasıyla yargılandığı İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davada beraat etti. Dalgıç, "Adalet yerini buldu, sevinçliyim" dedi. Dalgıç'ın birlikte yargılandığı 35 kişi de beraat etti.

İzmir'de beş yıl önce Çeşme İlçesi'ne bağlı Alaçatı Beldesi'nde belediye bakanlığı yapan 2014 Mart'ında yerel seçimde Çeşme Belediye Başkanlığı'na seçilen CHP'li Muhittin Dalgıç, 2010 yılında "Fare kapanı" operasyonu kapsamında hakkında dava açılmış yargılanmaya başlanmıştı. Dönemin Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Sait Demiröz, Dalgıç'ın da aralarında bulunduğu toplam 36 sanık hakkında dava açmış, Dalgıç'ın 'tehdit, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak, mala zarar vermek ve kıyı kanununa muhalefet etmek' suçlarından ve bazı suçları birden fazla işlediği iddia edilerek, toplam 185 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istemişti. Özel yetkili mahkemelerin kapatılmasının ardından 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava bugün (pazartesi) sonuçlandı. Dalgıç ve birlikte yargılandığı 35 kişi beraat etti. Dalgıç, kararı şöyle değerlendirdi:

"O dönem çok sıkıntılı bir dönemdi. Herkese karşı uygulanan bir yapı vardı. Operasyonun adını 'fare kapanı' koydular. Ben 116 kilo bir adamım. Bize aslan kafesi lazım. Bizi hava almaktan, denize bakmaktan bile suçladılar. Adalete hukuka inancımız devam etti. Adalet yerini buldu, sevinçliyiz. Biz hiçbir kusur işlemeden yasaların verdiği ölçüde belediyesi yönetmeye çalıştık. Arkadaşlarımdan da kendim kadar emindim. Adalet yerini bulduğu için mutluyuz." - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muhittin Dalgıç Alaçatı Beldesi Çeşme İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title