Haberler

CHP'li Çıray'dan "AVM Yapmayın" Çağrısı

Güncelleme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Aytun Çıray, İzmir'in simgelerinden biri olan Alsancak Stadının 2014-2015 sezonunda futbol karşılaşmalarına kapatıldığını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Aytun Çıray, İzmir'in simgelerinden biri olan Alsancak Stadı'nın 2014-2015 sezonunda futbol karşılaşmalarına kapatıldığını belirterek, "Bu stadımızın yıkılarak, yerine AVM ya da benzeri bir rant kapısı açılmasına izin vermemeliyiz. Alsancak stadını korumak, onarmak ortak mücadelemiz olmalı. İzmirlilerin milletvekiliyim diyen herkes, tüm partilerin İzmir milletvekilleri Alsancak Stadı için birlik olmalı" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Aytun Çıray, yaptığı yazılı açıklamada, İzmir'deki Alsancak Stadı ile ilgili gelişmeleri değerlendirdi. Çıray, İzmir'in simgelerinden biri olan Alsancak Stadı'nın 2014-2015 sezonunda futbol karşılaşmalarına kapatıldığını belirterek, "Bu stadımızın yıkılarak, yerine AVM ya da benzeri bir rant kapısı açılmasına izin vermemeliyiz. Alsancak stadını korumak, onarmak ortak mücadelemiz olmalı. İzmirlilerin milletvekiliyim diyen herkes, tüm partilerin İzmir milletvekilleri Alsancak Stadı için birlik olmalı" dedi. CHP'li Çıray, stadın, İzmir Spor Güvenlik Kurulu uzmanlarının, "can güvenliği tehdidi ve güçlendirilmesinin ekonomik olmayacağı' yönündeki raporu üzerine kapatıldığını hatırlatarak, "Stadın yeniden güçlendirilmesi ekonomik olmayacakmış. İşte bu yaklaşım, stadın yıkılıp yerine bir rant kapısı dikileceğinin en önemli işaretidir" diye konuştu. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, stadı yeniden restore edebileceğini ifade eden Çıray, Alsancak Stadı'nın yıllık sözleşmelerle Altay Spor Kulübü'ne kiralandığını belirterek, "Bu stadın iki yıl önce yıkılıp TOKİ'ye devredilmesi kararı alınmıştı. Ancak tepkiler üzerine vazgeçilmişti. Belli ki, şimdi bir kere daha denemek istiyorlar" dedi.

-İZMİR MİLLETVEKİLLERİNE DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Çıray, İzmir milletvekillerine dayanışma çağrısında bulunarak, "Depreme dayanıklılık testinden geçmemiş. Bu yönde bir rapor hazırlanmış. Olabilir. Güçlendirin, hatta yıkıp yeniden restore edin. "Ekonomik olmaz" anlayışı ile yerine yeni projeler, yeni binalar dikmek yerine, İzmir halkının gözbebeği olan bu stadı koruyun. Temeli çürük yüksek binaların ve yapıların olduğu bir kompleksten bahsetmiyoruz. Burası dikey değil yatay bir yapılaşma. Dolayısıyla bu stad yeniden güçlendirilebilir. İzmir Milletvekilleri olarak bu konuyu Meclis'te sürekli gündemde tutmalıyız. Güzelim stadımızın yıkılmasına izin vermemeliyiz. İzmirli sporseverlerin anılarından bir AVM yapmayın" diye konuştu.

Kaynak: ANKA / Güncel

Alsancak Stadı Aytun Çıray İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title