Haberler

CHP'li Cihaner: Gazze'de Dökülen Kanın Baş Sorumlularından Biri AKP İktidarıdır

CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, "Suriye bugün kendi iç savaşıyla ve MİT tırlarıyla desteklenen cihatçı teröristlerle uğraşıyor olmasaydı, İsrail Gazze'de böylesi bir katliamı kolayca göze alabilir miydi?

CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, "Suriye bugün kendi iç savaşıyla ve MİT tırlarıyla desteklenen cihatçı teröristlerle uğraşıyor olmasaydı, İsrail Gazze'de böylesi bir katliamı kolayca göze alabilir miydi? Sadece Gazze'de değil, Irak'ta, Rojava'da, Suriye'de dökülen kanın baş sorumlularından biri, "yeni-Osmanlı' hayalleriyle kendisine bölgesel taşeronluk rolü biçen AKP iktidarıdır" dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Cihaner, bölgenin yine yangın yeri olduğunu belirterek, "Halen konsolosluk personelimizi de rehin tutan IŞİD adlı terörist yapılanma Irak'ı kan gölüne çevirmiş durumda" dedi.

İsrail'in ise bir kez daha Gazze'de sivil Filistin halkını da hedef alan bir katliama giriştiğini kaydeden Cihaner, "Başta petrol olmak üzere enerji kaynaklarının büyük kısmına sahip olan Ortadoğu coğrafyası, bir kez daha bunun bedelini ödüyor, bölge halkları bir kez daha küresel egemenlik mücadelelerine kurban ediliyor. Peki Filistin meselesini her fırsatta iç politikaya yönelik bir şov malzemesine dönüştüren AKP iktidarı ne yapıyor? Her ağzını açtığında Türkiye'nin bölge gücü olduğunu, Ortadoğu'da Türkiye'den habersiz yaprak kıpırdamayacağını söyleyen AKP iktidarı, Gazze'de çocuklar ölürken, barış/ateşkes için samimi çaba göstermek yerine "gelişmeleri kaygıyla izliyoruz' demekten ve iç politikaya dönük "rol çalma' çabasından başka bir şey yapmıyor. Başbakan bir yandan hamaset edebiyatına sığınır ve gerçek bir adım atmazken, öte yandan İsrail'de bile protesto gösterileri yapıldığı halde dünyayı Gazze'ye sessiz kalmakla suçlayabiliyor. Kimi AKP'li vekiller ise "Hitler'in ruhunu' yardıma çağırarak yaptıkları ırkçılıkla Filistin davasına en büyük zararı veriyor" dedi.

-"ANTİ-SEMİTİK/IRKÇI TEPKİLERDEN UZAK DURMAYA ÇAĞIRIYORUM"-

AK Parti'nin Davos'taki "one minute" şovu ve Mavi Marmara katliamına rağmen, Türkiye'nin İsrail'le diplomatik, askeri ve ticari ilişkilerinin halen devam ettiğini kaydeden Cihaner, "Özellikle ticaret rakamlarında son yıllarda ciddi bir artış göze çarpıyor. Ticari ilişkilere dair çok basit bir örnek vermek gerekirse Gazze'yi bombalayan İsrail jetlerinin yakıtları Türkiye'den gidiyor. Türkiye'nin Irak'taki Kürt federe yönetimiyle yaptığı anlaşmalar uyarınca, Barzani yönetimiyle İsrail arasındaki petrol ticareti Türkiye üzerinden yürütülüyor. Peki, bölgesel stratejisinin merkezine Irak petrolünü İsrail'e ulaştırmayı ve bunun üzerinden bir enerji koridoru oluşturmayı koymuş olan AKP iktidarı hangi yüzle Filistin halkının yanında olduğunu iddia edebiliyor?

İsrail'in bugün Gazze'ye saldırırken elinin böylesine rahat olmasının gerisinde, Lübnan Hizbullah'ı, Suriye ve İran'dan oluşan "direniş ekseni'nin karşısına "Sünni ekseni' adı altında cihatçı terörizmin çıkarılmasının payı yok mu? AKP nin emperyal heveslerle bölgede yürüttüğü mezhepçi politikanın dökülen kanda sorumluluğu bulunmuyor mu? Suriye bugün kendi iç savaşıyla ve MİT tırlarıyla desteklenen cihatçı teröristlerle uğraşıyor olmasaydı, İsrail Gazze'de böylesi bir katliamı kolayca göze alabilir miydi? Sadece Gazze'de değil, Irak'ta, Rojava'da, Suriye'de dökülen kanın baş sorumlularından biri, "yeni-Osmanlı' hayalleriyle kendisine bölgesel taşeronluk rolü biçen AKP iktidarıdır" ifadelerini kullandı.

"Stratejik derinlik" diye adlandırılan "şark kurnazı" dış politika anlayışının bölge halklarına kan, gözyaşı ve acıdan başka bir şey getirmediğini kaydeden Cihaner, "Türkiye'yi barışçıl rol alma/arabuluculuk imkanlarından da uzaklaştırmıştır. Ülkemiz hızla bölgesel bir maceraya doğru sürüklenmektedir. Türkiye'nin bu maceracı zihniyetten kurtulması ve dengeli, barışçıl, çok taraflı bir dış politika izlemesi hem Türkiye hem de bölge açısından bir zorunluluktur. Son olarak tüm yurttaşlarımızı protesto gösterilerinde şiddetten ve insanlık tarihinin en büyük canisi olan Hitler'i övmek gibi anti-semitik/ırkçı tepkilerden uzak durmaya çağırıyorum" açıklamasında bulundu.

Kaynak: ANKA / Güncel

İlhan Cihaner Ak Parti İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli? ERZURUM DEPREM SON DAKİKA | Erzurum'da deprem nerede oldu? Erzurum'da deprem kaç şiddetinde deprem oldu? Kate Middleton nerede? Kate Middleton tedavi görüyor mü, saraydan ayrılıyor mu? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı ne zaman? Kızını taciz eden baba kim? Baba tutuklandı mı? Olay nerede oldu? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 18 Nisan İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Prens William ve Kate nerede yaşıyor? Kate Middleton yeni eve taşınıyor! Fenerbahçe- Beşiktaş derbisi ne zaman oynanacak? Derbi ne zaman, hangi gün? Kızılcık Şerbeti Görkem kimdir? Kızılcık Şerbeti Görkem karakteri gerçek hayatta kim? Özge Özacar kimdir? CANLI ALTIN FİYATLARI | Bugün altın fiyatları yükseldi mi? Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title