Haberler

CHP'li Budak: Üretmeyen Bir Ülke Batar

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, "Türkiye'de çalışma yaşında olan her 5 kişiden 1'isi işsiz. ve 15 yıldır iktidarda olan bir parti var. Sadece betona yatırım yap, üretime yatırım yapma işte sonucu bu. Üretmeyen bir ülke batar" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, " Türkiye'de çalışma yaşında olan her 5 kişiden 1'isi işsiz. ve 15 yıldır iktidarda olan bir parti var. Sadece betona yatırım yap, üretime yatırım yapma işte sonucu bu. Üretmeyen bir ülke batar" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık ile birlikte, Kayseri'de partisinin il binasında partililerle biraraya geldi. Toplantının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Türkiye'de her 5 kişiden birinin işsiz olduğunu ve gelinen noktaya Cumhuriyet tarihinde rastlanılmadığını söyledi. "Sadece betona yatırım yaparak, üretmeyerek işsizliği önleyemezsiniz" diyen Budak, şöyle devam etti:

"15 yıldır ülkeyi yönetenler nereden nereye geldi? Ekonomi üzerindeki tahribatı ben araştırdım. İşsizlik Cumhuriyet kurulduktan 2002 yılına kadar ortalama yüzde 8'den hiç yukarı çıkmamış. Hani eleştirdikleri tek parti, koalisyon dönemleri de oldu deniyor ya o dönemlerde bile işsizlik yüzde 8'in üzerine çıkmamış, yüzde 7'ler seviyesinde bulunmuş. İşsizlik bugün yüzde 12.1 resmi rakamlara göre. Ama bunu alıyorsunuz iş aramaktan vazgeçmiş olanlar, ama bulursam çalışırım diyenler de var. Onları da ilave ediyorsunuz yüzde 19.5. Bu ne demek? Türkiye'de çalışma yaşında olan her 5 kişiden 1'isi işsiz. ve 15 yıldır iktidarda olan bir parti var. Sadece betona yatırım yap, üretime yatırım yapma işte sonucu bu. Üretmeyen bir ülke batar."

Ekonomik olarak farklı kesimlerin zor günler yaşadığını ifade eden Budak, "Miting yaptıklarında çöp konteyneri açılışı yapıyorlar, yeni bir yol açılışı yapıyorlar. Tamam güzel, onlar da büyük ihtiyaç ama 'Ben fabrika açtım ve burada da 1000 kişiye iş buldum, sanayi yatırımlarına destek verdim, 5 bin kişiye, 10 bin kişiye iş buldum' diyen duydunuz mu? En son ne dediler? 'Her esnaf, tüccar, sanayici 1 kişi alsın işsizliği çözelim' dediler. Peki neden 'Sen 1 al devlet 2 alacak' diyemiyorsun" diye konuştu.

Budak, "Hain FETÖ darbe girişimini 15 Temmuz'da yaşadık. Peki siyasetin içinde yok muydu, belediyelerde, milletvekillerinde hiç mi yoktu FETÖ'cü, Bylock'çu? Niye dokunmadınız? Bugün neyi yapmak istiyorsunuz?" dedi.

- Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çetin Osman Budak Antalya Kayseri Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title