Haberler

CHP'li Budak: Bahçeli'nin Eyalet Tepkisini Siyasi Manevra

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin eyalet sistemine tepkisini dile getirerek, "Sayın Bahçeli dönüp, bu Anayasa değişikliğinin virgülünü bile değiştirmeyeceğini ifade etmişti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin eyalet sistemine tepkisini dile getirerek, "Sayın Bahçeli dönüp, bu Anayasa değişikliğinin virgülünü bile değiştirmeyeceğini ifade etmişti. '123'ncü maddedeki değişikliği görmemişte mi dün o açıklamayı yapıyor' derler adama. Antalya ve Isparta'yı, Konya'ya bağlayabilir. Oraya bölge valisi atayabilir. Böyle tepki verilmesini ben siyasi bir manevra olarak görüyorum" dedi.

Antalya Ticaret Borsası'nın (ATB) Nisan ayı içerisinde düzenlediği üçüncü 'Kent Buluşmaları'nın konuğu, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak oldu. ATB Başkanı Ali Çandır ile birlikte işadamlarıyla kahvaltıda bir araya gelen Çetin Osman Budak, OHAL'i eleştirerek, "OHAL durumundayız. Şu an bizi buradan alıp götürebilirler. Bu antidemokratiktir. Böyle bir durumda bizi referanduma götürüyorlar. 16 Nisan'da halk sandıkta gereken cevabı verecek. 17 Nisan'da da biz gerekeni yapacağız. Merak etmeyin" dedi.

Hukukun üstünlüğü endeksi rakamlarına bakıldığı zaman Türkiye'nin dünyada 100 ülke arasında 70'inci sırada olduğuna dikkati çeken Çetin Osman Budak, "Bunları gördükten sonra bugün de yasama, yargı ve yürütme bir tek kişiye verilmek isteniyor. 17 Nisan sabahı şayet evet çıkarsa, 18 madde içinden iki madde hemen yürürlüğe girecek. İki maddeden birincisi, Cumhurbaşkanı görüşündeki partiye gidip üye olacak. Bir ay içerisinde de partinin yapacağı genel kurulla birlikte hem partinin genel başkanı, aynı zamanda tarafsız Cumhurbaşkanı olacak. İkincisi, HSYK'da yaşanacak. Bu kurul da bir ay içerisinde oluşmak zorunda. Mevcut HSYK üyelerinin hepsinin görev süreleri bitecek. Yani 13 HSYK üyesini Cumhurbaşkanı'nın seçme durumu ile karşı karşıyayız" diye konuştu.

Hayır durumunda Türkiye'de demokrasinin tescilleneceğini sözlerine ekleyen Çetin Osman Budak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hayır çıkarsa, kimse bir daha Türkiye'de rejim değiştirmeye kalkmayacaktır. Demokrasi için atılması gereken bütün adımları sizler atacaksınız. Dış politikada iki ileri bir geri adımlarla ne Suriye sorununda biz baş aktör olabiliriz, ne de Irak sorununda. Bir gün Avrupa Birliği ile kavga ediyoruz, bir gün Ortadoğu ile. Bir gün İran'la, bir gün Rusya ile. Şimdi tüylerimiz diken diken oldu. Acaba Rusya charterleri iptal edecek mi diye. Bunlar dış politikanın ekonomiye yansımasıdır."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Bir danışman kalkıyor bir eyalet sisteminden bahsediyor. Cumhurbaşkanı da buna ses çıkartmıyor, kabulleniyor ise o zaman 2 gün içinde eyalet sistemine karşı olan, üniter yapıda düşüncesi olan ülkücülerin kararı ne olabilir" açıklamasını da eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu 18 maddelik değişikliğin 16'ncı maddesinin üçüncü fıkrasında, Anayasa'nın 123'üncü maddesini değiştiriyorlar. Kamu tüzel kişiliklerinin değişimi ile alakalı. Sayın Bahçeli dönüp, bu Anayasa değişikliğinin virgülünü bile değiştirmeyeceğini ifade etmişti. '123'üncü maddedeki değişikliği görmemişte mi dün o açıklamayı yapıyor' derler adama. Orada yazıyordu. Bunu bugün mü, dün mü görmüş. Antalya, Isparta'yı Konya'ya bağlayabilir. Oraya bölge valisi atayabilir. Böyle tepki verilmesini ben siyasi bir manevra olarak görüyorum. Onun şahsi kararı değil, bu ülkede demokrasi aşığı 80 milyon olduğunu düşünüyorum."

- Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çetin Osman Budak Devlet Bahçeli Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title