Haberler

CHP'li Böke: Türkiye Suriye'de İzole Edilmiş Bir Aktör Haline Geldi (2)

"türkiye'nin SURİYE'YE YAPACAĞI BİR KARA HAREKATI BAŞIMIZA ÇOK ZOR İŞLER AÇACAKTIR" CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Türkiye'nin Suriye politikasını eleştiren Böke şu ifadeleri kullandı: "Rusya ve İran başta olmak üzere Arap dünyasını da karşısına alarak Türkiye'nin Suriye'ye yapacağı bir kara harekatı başımıza çok zor işler açacaktır.

"türkiye'nin SURİYE'YE YAPACAĞI BİR KARA HAREKATI BAŞIMIZA ÇOK ZOR İŞLER AÇACAKTIR"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Türkiye'nin Suriye politikasını eleştiren Böke şu ifadeleri kullandı: "Rusya ve İran başta olmak üzere Arap dünyasını da karşısına alarak Türkiye'nin Suriye'ye yapacağı bir kara harekatı başımıza çok zor işler açacaktır.

BİZ CHP OLARAK YARIN SABAH KALKTIĞIMIZDA KENDİMİZ SURİYE'DE BULMAK İSTEMİYORUZ

Biz CHP olarak yarın sabah kalktığımızda kendimiz Suriye'de bulmak istemiyoruz. Bir kez daha bu tarihi yanlışın yapılmaması için hükümete kuvvetli bir çağrıda bulunuyoruz. Türkiye'yi bu dipsiz kuyuya itmenin kimsenin hakkı yok.

TERÖR ÖRGÜTÜ DİYE TANIMLADIĞINIZ AKTÖRLERİ SALİH MÜSLİM'İ NEDEN TÜRKİYE'YE DEFALARCA DAVET ETTİNİZ

Terör örgütü olarak tanımladığınız aktörleri Salih Müslim'i neden Türkiye'ye defalarca davet ettiniz. Davetlerde ne konuştunuz? İktidara sürekli sorduk yanıt alamadık. Soruyu bir kez daha yenilemek istiyorum."

"TÜRKİYE MÜLTECİLER ÜZERİNDEN BÖYLE KİRLİ PAZARLIKLARA DAHİL OLMAMALI"

Mülteci sorununa ilişkin Böke, "Ege'de boğulan çocukların bedenleri üzerinden yapılan utanç verici pazarlıklara bu hafta hepimiz şahit olduk. TC. vatandaşı olarak bu pazarlıkları okumuş olmaktan müthiş bir utanç duyuyorum. Suriyeli mültecileri birer hiç gibi gören bu yaklaşım asla kabul edilemez. Mülteci sorunu Türkiye'nin sorunu değildir doğru. Türkiye bu sorunun bir parçasıdır. Mülteciler üzerinden böyle kirli pazarlıklara dahil olmamalı. Bu ülkeyi bu karanlık zihniyete asla teslim etmeyeceğiz" dedi.

"CİZRE'DE BİLGİ KİRLİLİĞİ ORTADAN KALDIRILMALI"

Cizre'de "bir bodrum katında olan yaralılara" ilişkin bir soru üzerine Böke, "Partimizin her konuda olduğu gibi iktidara açık bir çağrısı vardır. Bu bilgi kirliliğini ortadan kaldırılması sorunun çözülmesi için ilk yapılaması gerekendir. Gerçek durum neyse netlik ortaya konulmalı çağrımızı yeniliyorum" dedi.

"CUMHURBAŞKANI TARAFINDAN O KİŞİNİN I DENDİ"

Atatürk posterinin indirilmesi tartışmalarına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını değerlendirmesi istenen Böke, "Cumhurbaşkanı tarafından o kişinin fotoğrafı dendi. Partimizde küçük veya büyük hangi sorun varsa, hangi adım atılması gerekiyorsa süre sınırlaması olmadan sorunun çözümüne yönelik hukuki adımların atılmasını önceliyoruz. Bunun sayın Cumhurbaşkanı tarafından anlaşılamamış olmasına şaşırmadığımı ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selin Sayek Böke Türkiye Suriye İran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title