Haberler

CHP'li Böke: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Koltuğunu Sema Ramazanoğlu Dolduramıyor (2)

"iktidara SESLENİYORUZ; YARGININ ÜZERİNDEN ELİNİZİ ÇEKİN"CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül'ün davasına ilişkin, "Zaten açıklamaları ile kendisi bu davanın hakimi ve savcısı olan Cumhurbaşkanı, şimdi de aynı davanın müdahili oldu.

"iktidara SESLENİYORUZ; YARGININ ÜZERİNDEN ELİNİZİ ÇEKİN"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül'ün davasına ilişkin, "Zaten açıklamaları ile kendisi bu davanın hakimi ve savcısı olan Cumhurbaşkanı, şimdi de aynı davanın müdahili oldu. Bir kez daha iktidara sesleniyoruz; yargının üzerinden elinizi çekin. Hapis edilen akademisyenlerin sesi ve nefesi olamaya devam edeceğiz. Kaçak sarayın baskısı karşısında hepimizin ifade özgürlüğünü korumak adına orada olamaya devam edeceğiz. 3 akademisyen özgürlüğüne kavuşana kadar bu mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

"AKP'YE KATILAN BELEDİYE BAŞKANLARI CHP'DEN İHRAÇ EDİLMİŞLERDİR"

Böke, "Bu hafta AKP'ye katılan Niğde'nin Orhanlı ve Yeşilgölcük Belediye Başkanları CHP'den istifa etmemiş, ihraç edilmişlerdir" dedi.

"CHP, TÜRKİYE'DE TEK ADAM REJİMİ KARŞISINDAKİ SON KALE"

Böke, "CHP, Türkiye'de tek adam rejimi karşısındaki son kale. Toplumsal mücadelemize devam edeceğiz. Bu tutum dikta rejimini rahatsız ediyor. Manisa'dan verilmiş olan çağrıya kulak vermiş olanlar, Düzce İl Başkanımıza sokak ortasında bir siyasi saldırı düzenlediler. AKP hükümetinden bugüne kadar olaya dair herhangi bir açıklama yapılmadı" açıklamasında bulundu.

" CHP'NİN SAĞ DUYUSUNU BİR ZAYIFLIK OLARAK GÖRMEYE, CHP ÖRGÜTLERİNE SALDIRMAYA CÜRET ETMEMELİ"

Böke, "Üniversitelerde CHP'li gençlere yönelen provokasyonlarda artış var. Altını çizmek uyarmak istiyoruz; hiç kimse bugün için elinde tuttuğu iktidar gücüne, bugün arkalarındaki sahiplerine güvenerek CHP'nin sağ duyusunu bir zayıflık olarak görmeye, CHP örgütlerine saldırmaya cüret etmemelidir" dedi.

"RUSYA'DAN GELEN ZİYARETÇİ SAYISI İSE YÜZDE 50'NİN ÜZERİNDE AZALMIŞ"

Dış politikanın turizm sektörünü olumsuz yönde etkilediğini belirten Böke şu ifadeleri kullandı: "Henüz turizm mevsimi başlamamış olmasına rağmen geçen yıla oranla yüzde 10'luk bir düşüş var. Rusya'dan gelen ziyaretçi sayısı ise yüzde 50'nin üzerinde azalmış. Hükümet, yamalı bohça ekonomik politika yaklaşımı sergiledi. Turizmcilerle konuştuğunuzda çok açık bir tablo ortaya koyuyorlar. Bozulan güven ve imaj nedeniyle ziyaretçi sayının azaldığını söylüyorlar. Turizm yandığında bütün ekonomiyi yakan bir sektör. Bu tablo karşısında faizi düşürmekten başka bir şey düşünemeyecek kadar da vizyonsuz. Mehmet Şimşek de meselenin güven olduğunu itiraf ediyor."

"TÜRKİYE'NİN BİR ANAYASA SORUNU YOK"

Yeni anayasa çalışmalarına ilişkin bir soru üzerine Böke, "Türkiye'nin bir anayasa sorunu değil, demokrasi, özgürlük…" sorunu vardır" dedi.

"BAŞBAKANIN SOKAĞA ÇIKIN ÇAĞRISI"

"Başbakanın sokağa çıkın çağrısını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Böke, "Sokakları güvenilir kılma sorumluluğu taşıyan İçişleri Bakanını göreve davet ediyor olmamız bunun ilk adımıdır. Bir kere daha aynı çağrıda bulunalım" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selin Sayek Böke Can Dündar Türkiye Niğde Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title