Haberler

CHP'li Berberoğlu: Kamuoyunun Bilgi Alma Hakkının Engellenmesi Kadar Büyük Tehlike Yoktur

Chp Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, Erzincan'da yaptığı konuşmada, "1 Kasım bence CHP'yi bence tek başına iktidara getirecek bir süreç olacak" dedi. Medyanın döndüncü kuvvet olduğuna da dikkat çeken Berberoğlu, "Kamuoyunun bilgi alma hakkının engellenmesi kadar büyük tehlike yoktur" diye konuştu.

1 Kasım seçimleri nedeniyle partisinin seçim çalışmaları için Erzincan'a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, Erzincan Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Berberoğlu, son günlerde basına yönelik ve Ahmet Hakan'a yapılan saldırı sorusu üzerine şunları söyledi:

"Eski Genel Yayın Yönetmeni ve siyasetçi olarak artık, medya benim gözümde dördüncü kuvvettir ve çok önemli bir yeri vardır. Eğer medya mensubu işe giderken, 'bugün dayak yiyeceğim' diye gidiyorsa, yazdığı çizdiği ya da televizyonda gösterdiğinden dolayı 'işimi kaybeder miyim' korkusu ile işini yapıyorsa, bu ülkede iki mesele çok ciddi sorunludur. Birinci mesele bir siyasetçi olarak, bilgi alma hakkımın engellediğini düşünürüm. Benim ve kamuoyunun bilgi alma hakkının engellenmesi kadar büyük tehlike yoktur. Çünkü bütün kararları biz o bilgiler ışığında veriyoruz. Yatırımlarımızı o kararla veriyoruz. Bu ülkede hangi partiyi iktidara taşıyacağımızı o bilgilerle kararlaştırıyoruz. Bunun gibi bütün kararlar manzumesi bir anda boşlukta kalır."

HÜKÜMET ELİNDEKİ İMKANLARI YANDAŞ MEDYASI İÇİN KULLANIYOR

Hükümetin yalan yanlış tirajlarla veya yalan yanlış izleme rakamlarıyla kendi elindeki imkanları kendi yandaş medyası için kullandığını bildiren Berberoğlu, "Bugün yandaş medya hak etmediği ölçüde ilanla ödüllendiriliyor. Hak etmediği bir akreditasyon sistemi ile habere sadece onların ulaşması yönünde bir girişimde bulunuluyor. Fakat onlar haberden özellikle kaçtıkları için memleket habersiz kalıyor. Özel şirketler bankalar, operatörler, dijital platformlar kendilerini hakim, savcı, jüri yerine koyarak kararlar veriyor ve medya üzerinde ayrıma gidiyor. Bu kabul edilebilir bir konu değil. Bu ülkenin kanunları var. Halkın da habere ulaşma özgürlüğü var ve istediği kanalı seyretme istediği gazeteyi okuma hakkı var. Bunun önüne çıkarılacak bütün engeller çiğneyip geçilmelidir" dedi.

KİMLİK SİYASETİ GÜTMEYEN TEK PARTİ CHP'DİR

1 Kasım seçimlerinde CHP'nin geçmiş seçime göre çok başarılı olacağını bildiren Enis Berberoğlu, bunun da yeterli olmadığını ifade etti. Türkiye'nin CHP'ye ihtiyacı olduğunu dile getiren Berberoğlu konuşmasına şöyşe devam etti:

"Zaten bu ihtiyacı bir partili olarak ben söylemiyorum. 7 Haziran ile bugüne kadar geçen 100 küsür günde MHP ile HDP liderlerinin üzerinde anlaştıkları tek konu CHP'nin iktidar olmasıdır. MHP lideri Devlet Bahçeli bir TV ekranlarında 'CHP bugün AK Parti ile iktidar ortaklığı sağlasın iktidara gelsin' demiştir. HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş 'CHP'yi mutlaka iktidarda görmek istiyoruz' demiştir. Bu kadar birbirine zıt ve hiçbir konuda anlaşamayan partinin üzerinde anlaştıkları tek konu CHP'nin iktidarda olmasıdır. Çünkü CHP Türkiye'de kimlik siyaseti gütmeyen tek partidir. 'Şucusun, bucusun' diye ayırmayan, işe alırken adil davranan, vergi toplarken adil davranan, mahkeme yargı karşısında adil davranacağı vaadinde bulunan tek partidir. Kimlik siyaseti bu ülkeyi bölüyor. CHP dışındaki tüm partiler şu aşamada maalesef bölücülük yapıyor. CHP birleştiren bir güçtür. Erzincan'ın değil sadece Türkiye'nin buna ihtiyacı vardır. Bu idrak içinde CHP'nin iktidar olacağını düşünüyorum. Bizim partimiz 7 Haziran günü 'tekrar seçim istiyoruz' diye ayaklanmadı. ya da 'ben iktidardan korkuyorum' deyip bazıları gibi sütre gerisine saklanmadı. ya da önümüzde bir seçime nasıl gideriz, yeniden bu halkı nasıl cezalandırırız, bu seçmeni nasıl bizar ederiz de bize yeniden iktidar yolunu açabiliriz gibi de davranmadı. Doğru okuduk, seçmenin ne istediğini gördük. Kiminle iktidar olacağımızdan çok, bu iktidarın neye hizmet edeceği yolunda hazırlıklarımızı yaptık. 14 ilkemizi yayınladık. Bu 14 ilke hiçbir parti tarafından reddedilmedi, eleştirilmedi. Bu 14 ilkeye uyan her parti ile biz iktidar ortağı oluruz dedik. 1 Kasım bence CHP'yi tek başına iktidara getirecek bir süreç olacak. Ama milli irade neyi emrederse, 8 Haziran sabahı olduğu gibi, 2 Kasım sabahı da aynı şekilde milli iradenin emrinde olacaktır Cumhuriyet Halk Partisi."

Bir basın mensubunun cemaate yakın basın kuruluşlarına yönelik emniyet operasyonları ile ilgili sorduğu soruya ise Berberoğlu "Avukatların ve siyasetçilerin benim anlayışıma göre ortak bir noktası var. Avukatlar müvekkilleri, siyasetçiler de temsil ettikleri kitleler, oy aldıkları kitleleri suçluluğu, suçsuzluğu konusunda karar vermeye yetkili değildir. Zaten meselesi de o değildir. Sadece adaletin tecellisinde doğru yol kullanılıyor mu? Yöntem doğru mudur? Bu insanlar savunma hakkını kullanabiliyor mu? Ki bu ülkede Ergenekon ve Balyoz da kendilerine savunma hakkın kullandırılmayan kişinin olduğunu şahsen ben biliyorum. Eski mesleğimden dolayı da biliyorum. Siyasetçi olarak da biliyorum. Aynı şey başkalarının başına gelmesin istiyorum. Yani insanlar adaletin karşısına gerçekten önyargısız, kumpassız, çıksın adalet doğru tecelli etsin ve sonuçlarına herkes katlansın. Ama sağından çarpıtalım, solundan şunu yapalım, şu intikam sebebiyle bunu getiriyorum. Öteki şaibe nedeniyle şunu yapıyorum gibi meseleler gerçekten adalete uygun değil" diye cevap verdi. - Erzincan

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Cumhuriyet Halk Partisi Enis Berberoğlu Erzincan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title