Haberler

CHP'li Berberoğlu: CHP'siz İktidar Düşünemiyorum

– CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, CHP'siz bir iktidar düşünemediğini belirterek, "Bugün bir parti bariz olarak dini pozisyonunu koruyor.

– CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, CHP'siz bir iktidar düşünemediğini belirterek, "Bugün bir parti bariz olarak dini pozisyonunu koruyor. Diğer iki parti ise etnik pozisyonları ile gidip seçmenden oy istiyor. Terör meselesi de dahil olmak üzere buralara ön koşulsuz ön yargısız, 'önce Türkiye' diye yaklaşabilen tek parti CHP'dir" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, Karabük'te partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Berberoğlu, kimlik siyaseti yapan partilerin yaşanan sorunların parçası olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu'nun Başbakan ile yaptığı görüşmeyi hatırlatan Berberoğlu, şöyle dedi:

"Şucuyuz, bucuyuz diyerek yola çıkarsanız, şuna karşıyız, buna küsüz, ötekine düşmanız diye yola çıkarsanız bu işi çözemiyoruz. Bu işi çözememenin faturası her geçen gün artıyor. Can olarak ödüyoruz, elem keder olarak ödüyoruz. Oluşturduğu travma sonucu bir araya gelemeyerek ödüyoruz. Daha önemli meseleler için bir masanın etrafından oturup konuşamaz hale geliyoruz. Bunu kırmak için Genel Başkanımız, Başbakan'ın davetini kabul etti ve kendisi ile görüştü. Siyasi sorumluların mutlaka bu işin gereğini yapmalarını talep etti."

İÇİŞLERİ VE ADALET BAKANLARINI ELEŞTİRDİ

Ankara'daki bombalı terör saldırısı sonrası açıklama yapan İçişleri Bakanı Selami Altınok ve Adalet Bakanı Kenan İpek'i eleştiren Berberoğlu, "Birisi halkın acılarına karşı kameralar karşısında kalkıp güldü. Diğeri açık ve bariz güvenlik zafiyetini yok sayarak hepimizin zekasına hakaret etti. Burada iki seçenek var. Birinci seçenek kendilerinin bu siyasi sorumluluğu görüp ve uygun davranarak istifa etmeleri veya Başbakanın onların sorumluğunu kabul ederek onları görevden alması ya da ikinci olarak 'bu işin sorumluluğu bana aittir' demesi. İkisinin de yapılmadığı yerde siyaset kurumu çözüm üretemez" dedi.

'CHP'SİZ BİR İKTİDAR DÜŞÜNEMİYORUM'

CHP'nin iktidarından başka hiçbir alternatifin Türkiye'nin girdiği darboğazı aşmasına yardımcı olamayacağını savunan Berberoğlu, "Sebebi, bugün siyasi sorumlular. O siyasi sorumluların tarafı olmuş ve o siyasi sorumlulardan nemalanan partilerle çözülemez. Bugün bir parti bariz olarak dini pozisyonunu koruyor. Diğer iki parti ise etnik pozisyonları ile gidip seçmenden oy istiyor. Terör meselesi de dahil olmak üzere buralara ön koşulsuz ön yargısız, 'önce Türkiye' diye yaklaşabilen tek parti CHP'dir. CHP'siz bir iktidar düşünemiyorum ve CHP'siz bir iktidarın da bu ülkeye hayır getireceğini de düşünemiyorum" diye konuştu. - K

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Enis Berberoğlu Karabük Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title