Haberler

CHP'li Berberoğlu: CHP'nin Porojeleri Var, Havuz Medyası Yok

Chp Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, parti olarak proje ürettiklerini ancak anlatmak için mecra bulamadıklarını belirterek, "Açık konuşalım CHP'nin bir havuz medyası yok" dedi.

Chp Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, parti olarak proje ürettiklerini ancak anlatmak için mecra bulamadıklarını belirterek, "Açık konuşalım CHP'nin bir havuz medyası yok" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ile birlikte Bursa Crowne Plaza Otel'de basın mensupları ile biraraya geldi. Türkiye'de etnisite ve kimlik üzerinden siyaset yapıldığını ve bu yüzden sınıfsal meselelerin umursanmadığını vurgulayan Berberoğlu şunları söyledi:

"İşsizlik, yoksulluk eskisi kadar umursanmıyor maalesef. 'Bendensin, değilsin' siyasetine gelince başka türlü siyaset devreye giriyor ve başka türlü oy kalıpları çıkıyor. Bunu kırabilmek için maalesef önümüzde başka bir engel de içinden geldiğim sektör. Medyanın bunları anlatmamıza çok yardımcı olduğunu söyleyemem. Son iki ayda ilk pratik sonuçlardan biri bu oldu. Kendini anlatacak proje olduğunu özellikle dışardan baktığımda gördüm. Gurur duyarak girdiğim bu parti proje üretmiyor değil. Derdini anlatmaktan aciz değil asla, ama buna mecra bulmakta zorlanıyor. Daha açık konuşalım CHP'nin bir havuz medyası yok."

'EN KÖTÜ PATRON BİLE, BAŞBAKAN'IN PATRONLUĞUNDAN İYİDİR'

Bir basın mensubunun ' Türkiye'de patronaj kültürünün değişebileceğine siz inanıyor musunuz? sorusuna ise Berberoğlu şu yanıtı verdi:

"Medyadan ben hala umutluyum. Aksi kendimi inkar etmek olur. 34 yıl yaptığım bu mesleği severek yaptım. İstifa kararım da mesleğimi kendimden çok sevmemdendir. O saatten sonra mesleğime vereceğim bir şey kalmadığını düşünüyorum. Siyaset ondan sonra başladı. Ondan evvel değil. Meslek hayatımda yapmadığım muhabirlik türü kalmadı. Sayfa sekreterliği yaptım, sayfa yönettim, televizyonculuk yaptım, haber koordinatörlüğü yaptım. Köşe yazdım, Ankara İstihbarat Şefliği, Ankara Temsilciliği yaptım. Saysam uzar. Bütün bunlarda hem medyanın tabii çevresi, hem de patronlarla yakın çalışma imkanı buldum. Şu kadarını söyleyeyim. Aklınıza gelen en kötü patron bile Başbakanın patronluğundan iyidir. Türkiye maalesef böyle bir gerçek ile yaşıyor."

'CHP'YE İHTİYAÇ DUYDUĞUM İÇİN GİRDİM'

Öğrencilik yıllarında CHP Gençlik Kolları'nda da görev aldığını hatırlatan Berberoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz çok eski bir partiyiz. Bu toprakların kurucu ortağıyız. Ben 40 sene sonra işimi gücümü bırakıp bu partiye girdiysem, ben CHP'ye birşeyler katmak amacı, umudu ile girdim. Ama esasen parti meclisinde ilk söylediğimiz gibi ben CHP'ye ihtiyaç duyduğum için girdim. Bu ülkenin vatandaşıyım, bir basın emekçisiydim, bir kızım var ve bu partiye de ihtiyacım var. CHP'nin çizgisi bir, iki, üç kişi ile değişmez. CHP sıradan bir parti değil. CHP uzun tarihinde kaç parti iktidara geldi. Çok yüksek halk teveccühüne ulaştı. Misyonunu tamamladı ve tarih oldu. CHP hala devam ediyor. Ara dönemlerde kapatılması haricinde CHP'nin siyasete ara verdiği bir dönem yok. Bu partinin Cumhuriyet ile alakalı bir misyonu var. Cumhuriyet demokrasi demek, laiklik demek. Bu iki değer kavram varoldukça bu parti devam eder."

'ÇÖZÜM SÜRECİ İLLÜZYON'

Çözüm Sürecini 'illüzyon' olarak yorumlayan Berberoğlu, Kobani Olayları ile yaşanan ölümlerin bunun kanıtı olduğunu söyledi. Dış politikanın da gerçeklerle olması gerektiğinin altını çizen Berberoğlu, Kobani'deki olayların 2008 yılından bu yana bir test olduğunu ve bu testte başarılı olunamadığını savundu. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Enis Berberoğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title