Haberler

CHP'li Belediyeden Kılıçdaroğlu'nun Vaadine Yakın Asgari Ücret Uygulaması

Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Belediyesi çalışanlarına, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 7 Haziran seçimlerindeki vaadi doğrultusunda bin 400 TL asgari ücret veriyor.

Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Belediyesi, bünyesinde kurduğu Mutlukent A.Ş.'ye bağlı işçilere bin 400 TL asgari ücret ödüyor. Süleymanpaşa Belediyesi'nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı doğrultusunda faaliyete geçirdiği bin 400 TL maaş, çalışanları da memnun ediyor. Uygulama ile taşeron işçiliğin kaldırılmasını hedefleyen belediye, işçileri, kadrolu çalışanlarla eşit statüye getirmeyi planlıyor.

Amaçlarının kurulan şirket kapsamında taşeron işçiliğin kaldırmak olduğunu belirten Süleymanpaşa Belediyesi Başkanı Ekrem Eşkinat, "Mutlukent'in esas kuruluş amacı taşeron sistemini ortadan kaldırmaya bir model oluşturabilir miyiz sorusuna cevap aramaktır. Bunu seçim beyannamemizde de belirtmiştik. Taşeron insani bir sistem değildir. İnsan ticaretini kesinlikle etik bulmadığımı da ifade etmiştim. Kurulan Mutlukent A.Ş'nin kuruluş amacı belediye personelini ve belediye şirketinin personelini iş güvencesi ve sendikal hakları olan bir biçimde çalıştırmaktır. Dolayısıyla aynı sendikanın üyesi olan Mutlukent A.Ş'nin yani Süleymanpaşa Belediyesi şirketinin çalışanlarıyla Süleymanpaşa Belediyesi'nin kadrolu çalışan işçileri aynı işi yapacaklarından ve aynı sendikalı olduklarından biz de belediye olarak böyle bir zemin oluşturduk" diye konuştu.

"GENEL BAŞKANIMIZIN TALİMATI DOĞRULTUSUNDA UYGULAMAYA KOYDUK"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı doğrultusunda çalışanlara net olarak bin 400 TL asgari ücret verdiklerini ifade eden Eşkinat, "Amacımız buradan taşeronluğu kaldırmak. Mutlukent'te genel başkanımızın da talimatı doğrultusunda bin 400 TL asgari ücret koyduk. Çalışanlarımız da bu asgari ücret uygulamasından gayet memnunlar. Vatandaşlarımız da aldıkları hizmetten gayet memnun. Sonuçta Mutlukent A.Ş'nin amacı kentin rantını kente geri döndürmek. Oysaki bizim hedefimiz ve sloganımız 'Mutlu bir ailedir mutlu bir kenttir Süleymanpaşa.' Bunun gereğini yerine getirmek için de hem işveren olarak belediyesiyle hem de belediyede çalışan işçileriyle gerek şirkette gerek belediye bünyesinde çalışan işçileriyle Türkiye'ye bir örnek model sergilemeye çalışıyoruz" dedi.

Uygulamadan çok memnun olduğunu belirten Mutlukent A.Ş'ye bağlı çay bahçesinde çalışan Serdar Topçuoğlu, "Aldığım maaştan çok memnunun. Saatlerimiz uygun. Aldığımız parada tabi asgari ücretten fazla yani bu güzel bir şey. İşimizden memnunuz daha önce de yaptığımız meslekti çaycılık. Bu şartlarda çalışmıyorduk. Bu şekilde burada olmaktan mutluyuz" şeklinde konuştu.

Çay bahçesi çalışanı Mesut Kıran ise, "Uygulama gayet normal, olması gereken de bu zaten. Bundan daha fazlasını da veremez. Çünkü asgari ücret 800 ve 900 TL arasında. Bu paraları başka yerden alamazdık. Başka firmalarda da çalıştık, alamadık. Bunun yemeği var, izni var. Her şeyi var. Belediye istediklerimizi veriyor" ifadesini kaydetti. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Tekirdağ Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

Akp li:

Helal olsun işçinin hakkını verenin yolu açık olsun

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title