Haberler

CHP'li Belediye Başkanından Parti Yöneticilerine Sitem

Sarıoğlan seçim çalışmalarıyla ilgili konuşan Karaözü Belediye Başkanı Şener Tatar, 30 Mart seçimlerinden sonra istifa edeceğini ve siyasi hayatına son vereceğini söyleyerek, parti içindeki yöneticilere sitem etti.

Sarıoğlan seçim çalışmalarıyla ilgili konuşan Karaözü Belediye Başkanı Şener Tatar, 30 Mart seçimlerinden sonra istifa edeceğini ve siyasi hayatına son vereceğini söyleyerek, parti içindeki yöneticilere sitem etti.

Hacı Bektaşi Veli Derneği'nde düzenlediği basın toplantısında konuşan Tatar, kendisine meclis üyeliği ve Talas belediye başkanlığı için 1. sıradan aday gösterileceğiyle ilgili teklif sunulduğunu iddia eti. 46 yıldır CHP'de görev yaptığını belirten Tatar, "18 yaşımdan beri Cumhuriyet Halk Partisi'nin içinde mücadele veriyorum. Yani bu sene 46. yılımı dolduruyorum. Cumhuriyet Halk Partili bir belediye başkanıyım ve bu görevimi 30 Mart akşamına kadar sürdüreceğim. Ben herhangi birileri gibi istediği olmayınca istifa eden, tehdit eden insanlardan değilim. Ben gerek kasabamda soran insanlara, partililerime gerekse aşiret büyüklerime, dayılarıma her sorduklarında, kesinlikle ben böyle bir tartışmanın veya yarışın içerisinde değilim, benimle ilgili bu kararı il başkanlığı verdi. Ben bunun üzerine herhangi bir çalışma yapmam. Ben örgütüme de inanıyorum. Bir tek söylediğim cümle bu. Şubat 18'de listelerin şekilleneceği gün. Geldim yine kendileriyle konuştum. Mustafa Ayan beyefendiyle. 'Bakın başkanım ben sıkıntı hissediyorum. Lütfen benim kasabamın huzurunu bozmayın. Hatta bu göreve talip olan dostlarımın da huzurunu bozmayın. Bana verdiğiniz şu görevi benden alın' dedim" diye konuştu.

Milletvekilinin kendisini aradığını ifade eden Tatar, "Bundan 2 gün evvel seçim listeleri Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edildi. O gün resmileşmeden evvel saat 11'de milletvekilimiz beni arıyor. Telefonda bana yapılanlar için ağlamaklı konuştuğunu biliyorum. Bana yapılanları telafi etmek için, Kayseri'de 1. sıra meclis üyeliği teklif ettiler. Kendilerine teşekkür ettim. 'Sayın vekilim, ben Sarıoğlan'da dahi bir talepte bulunmadım. Ben Kayseri'de 1. sırayı niye talep edeyim? Bana Büyükşehir belediye başkan adaylığını sunsanız dahi kabul etmem. Benim böyle bir talebim yok" şeklinde konuştu.

Daha sonra il başkanının kendisini aradığını ve Talas Belediye Başkan adaylığı için 1. sıraya alındığını öğrenen Tatar, "Biraz sonra da il başkanımız aradı. ve bana 'Başkan seni Talas 1. sıraya koyduk. Lütfen birkaç saat içinde bize dosyanızı iletin' dedi. Talas'ta, Talas ilçe başkanı, 17 yönetim kurulunun oy birliğiyle belediye başkanlığına aday gösterdiği Mustafa Aslan'ı siz orada yiyeceksiniz. Bende Mustafa Aslan'ın yenildiği yerde gideceğim 1. sıraya konacağım öyle mi? Kayseri'de, Talas'ta bu parti için hizmet vermiş o kadar insan varken, ben gidip 1. sıraya yerleşeceğim öyle mi?" dedi.

"YALANCIDAN İLÇE BAŞKANI DA, İL BAŞKANI DA OLMAZ"

Sorun çıkmaması için çok uğraştığını vurgulayan Tatar, parti yöneticilerine sitem etti. Tatar konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Başkanımızın meşhur bir sözü var. Üstüne basa basa söylüyorum. Yalancıdan başbakan olmaz diyor. O zaman yalancıdan ilçe başkanı da olmaz, il başkanı da olmaz.

Yalvarır yakarırcasına konuşmama rağmen, dün de kendisiyle 1 saat konuştum. Sen konuşursan biz burada duramayız diyor. Partiyi yıpratır diyor. Peki o zaman yıpratacak işi niye yapıyorsunuz? Siz benim onurumla niye oynuyorsunuz? Ben sizden meclis üyeliği mi istedim. Başkanvekilliği mi istedim. Sen benim ailemin onuruyla ne diye uğraşıyorsun? Benim çocuklarımın onuru yok mu? Yalvardım yakardım. Bizi bu yarışın içerisine sokmayın dedim. Benim içimi acıttılar. Ben bu partide 46 yıldır hizmet veriyorum. 30 Mart akşamına kadar da bu onuru koruyacağım. Devam ettireceğim ama 31 Mart'ta tekrar bir dilekçe vermeyeceğim. Sizin vasıtanızla açıklıyorum. 31 Mart itibariyle siyasi hayatımı, politik yaşamımı sonlandırıyorum." - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Sarıoğlan Talas Tatar Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title