Haberler

CHP'li Bekaroğlu ve Çakırözer'den Tutuklu Gazetecilere Ziyaret

Chp Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu ve CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Can Dündar ve Erdem Gül'ün de aralarında bulunduğu gazetecileri ziyaret etti.

Chp Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu ve CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Can Dündar ve Erdem Gül'ün de aralarında bulunduğu gazetecileri ziyaret etti.

Bekaroğlu, cezaevi girişinde yaptığı açıklamada, "Bir yanlış da o arkadaşların tecritte kalmaları. Tecrit çok önemli bir şey. Tecrit; bir insanı diğer insanlardan bütünüyle ayırıyorsunuz ve günlerce aylarca tek başına bırakıyorsunuz. Cezaevinde tecrit ayrı bir cezalandırma yöntemi" dedi.

'TUTUKLU YARGILAMA TÜRKİYE'DE BİR CEZALANDIRMA ŞEKLİNE DÖNÜŞMÜŞTÜR'

Bekaroğlu, ömrünün bu tür mücadelelerle geçtiğini belirterek, "İçeride tutuklu bulunan gazetecileri ziyarete geldik. Can Dündar, Erdem Gül, Hidayet Karaca, Mehmet Baransu ve diğer arkadaşları. Gazetecilik yaptıkları için, bizim haber alma hakkımızı yerine getirdikleri için bu arkadaşlar cezalandırılıyor. Cezalandırma bu. Yani tutuklu yargılama maalesef Türkiye'de bir cezalandırma şeklinde devam ediyor. Büyük haksızlık var ve birkaç tane haksızlık bir arada" dedi.

'CEZAEVİNDE TECRİT AYRI BİR CEZALANDIRMA YÖNTEMİ'

Gazetecilik yaptıkları için bu insanların suçlanmasının büyük bir yanlış olduğunu söyleyen Bekaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu insanların suçlanması, gazetecilik yaptıklarından dolayı büyük bir yanlış. Bir yanlış da o arkadaşların tecritte kalmaları. Tecrit çok önemli bir şey. Tecrit; bir insanı diğer insanlardan bütünüyle ayırıyorsunuz ve günlerce aylarca tek başına bırakıyorsunuz. Cezaevinde tecrit ayrı bir cezalandırma yöntemi. Tecrit hikayesi uzun bir hikayedir bu ülkede. İnsan hakları savunucularının önemli bir konusudur. İnsan hakları hukukunun önemli bir konusudur. Türkiye tarihinde, cezaevleri tarihinde çok önemli bir yeri var. Bugün 19 Aralık. Özellikle 19 Aralık'ta geldik biz buraya. 19 Aralık ölüm oruçlarının yıldönümü. O gün tecride girmemek için tutuklu ve hükümlüler direnmişlerdi. Operasyon da 'hayata dönüş' adı altında ironk bir şekilde yapılmıştı, 30 küsur insan ölmüştü. Buna rağmen ölüm oruçları bitmemişti, içeride ve dışarıda. Bu ölüm oruçlarında da 123 kişi ölmüştü. Türkiye toplumu her şeyi unutuyor. O kadar çok ölüyoruz ki. Çocuklarımız bu topraklara o kadar çok düşüyor ki, hangi yıl kim düştü, ne oldu. Bunları unutuyoruz maalesef. 19 Aralığı da unuttuk, ama bu ülkenin tarihinde kara bir leke olarak durmaya devam ediyor. Yapacak bir şey yok demiyoruz, mücadeleye devam ediyoruz, işte 16 sene sonra buradayız. Türkiye'de bir hukuk devletini tesis etmemiz o kadar yakın görünmüyor. 60 küsur yaşındayım ve hayatım bu işlerle geçti. 45 senedir arkadaşlarımızı ziyarete, cezaevlerinde geziyoruz"

Açıklamanın ardından tutuklu gazeteciler için cezaevi önünde nöbet tutan gazetecilerle fotoğraf çeken Mehmet Bekaroğlu, nöbette bulunan partisinin Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ile birlikte tutuklu gazetecileri ziyaret etmek üzere cezaevine girdi. Bekaroğlu ve Çakırözer'in, Can Dündar, Erdem Gül, Hidayet Karaca ve Mehmet Baransu'nun da aralarında bulunduğu gazetecileri ziyaret edeceği öğrenildi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Mehmet Bekaroğlu Utku Çakırözer Can Dündar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title