Haberler

CHP'li Bekaroğlu'nun Aziz Sancar Çıkışı Tepki Çekti

Güncelleme:

Anıtkabir'in Genelkurmay'a bağlı olduğunu unutan ve Aziz Sancar için "Milletçe gurur duyduk ama ödülü Gelenkurmay'a götürmesine şaşırdık" diyen Bekaroğlu'nun bu çıkışı tepki çekti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, aldığı Nobel Ödülü'nü Anıtkabir Müzesi'nde sergilenmesi için Genelkurmay'a teslim Eden Prof. Dr. Aziz Sancar'ı eleştirerek "ödülü Genelkurmay'a götürmesine şaşırdık" dedi. Ancak Bekaroğlu, Anıtkabir Müzesi'nin Genekkurmay'a bağlı olduğunu unutmuştu. Takipçilerinin kendisine Anıtkabir Müzesi'nin Genelkurmay'a bağlı olduğunu hatırlatması üzerine ise müzenin " Kültür Bakanlığı'na bağlanması" tavsiyesinde bulundu.

MADALYAYI ANITKABİR'E KOYACAĞIM

Nobel ödülü alan Prof. Dr. Aziz Sancar, aldığı Nobel ödülünü ve sertifikayı Genelkurmay Başkanı'na teslim ettiğini belirterek " 19 Mayıs'ta Allah kısmet ederse Anıtkabir'e koyacağız. Bu Atatürk'ün ve cumhuriyetin madalyasıdır. 19 Mayıs'ta tekrar geleceğim ve Anıtkabir'e koyacağız" demişti.

BEKAROĞLU ELEŞTİRDİ

Ancak ödülün Genelkurmay'a verildiğini sanan CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, Twitter adresinden Sancar'ı eleştirerek "Aziz Sancar'in Nobel ödülü almasına çok sevindik, milletçe gurur duyduk ama ödülü Genelkurmay'a götürmesine şaşırdık.." diye yazdı.

TAKİPÇİLERİ TEPKİ GÖSTERDİ

Bekaroğlu'nun bu sözleri üzerine takipçileri duruma tepki göstererek Anıtkabir Müzesi'nin Genelkurmay'a bağlı olduğunu hatırlattı. Atatürk'ün kurduğu partide Genel Başkan Yardımcısı görevini yürüten Bekaroğlu'nun Anıtkabir ile ilgili bu bilgiye sahip olmaması, yoğun eleştirilere neden oldu.

KÜLTÜR BAKANLIĞINA BAĞLANSIN

Gelen eleştirilere yine Twitter'dan yanıt veren Mehmet Bekaroğlu, "Şimdi Genel Kurmay Milli Savunma Bakanlığı'na bağlansın, Anıtkabir'in sorumluluğu da Kültür Bakanlığı ya da TBMM'ne verilsin desem..." diye yazdı.

TEPKİ ÇEKTİ

Bekaroğlu'nun bu çıkışı büyük tepki çekerken, bazı sosyal medya kullanıcıları "Anıtkabir Genelkurmay'a bağlı bilmiyor musunuz?, Anıtkabir'de sergilenmesi için götürdü adam" şeklinde yorumlara yer verdiler.

İşte Bekaroğlu'na yönelik o tepkilerden bazıları;

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Mehmet Bekaroğlu Kültür Bakanlığı Anıtkabir 19 Mayıs Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (24)

Muhalefet:

OLMAZ OLSUN SİZİN GİBİ MUHALEFET. HER ŞEYE MAYDANOZ OLUYORLAR. . .

19
7
yanıtYanıtla
ÖZEL:

Kedi uzanamadığı ete mundar dermiş. Sözde prof cuk

11
0
yanıtYanıtla
PILLOW FIGHTER:

cahil lan bu adam, nerenin nereye bağlı olduğundan haberdar değil

6
1
yanıtYanıtla
ERGENEKON:

Chp tam pislik bir partiye donusmus. Moskof yanlilari.

5
2
yanıtYanıtla
vatan:

Sanamı verecekti. Sana ve PKK-HDP destekçisi Teröristlerin önünde Sezgin Tanrıkulu gibi canlı Kalkan olan bir bir partiyemi verecekti. bekaroğlu; Sen din adamı alim olan birisin. Hiçmi Allah Korkun yok ki gidip Ramazan ayında İftar Vakti içki içen, teröre destek veren bir partinin vekili oldun. Ahirette üzülüyorum senin için.

3
2
yanıtYanıtla
tose:

Batılıların Pamuk Pirensine(orhan pamuk!) Kapak olsun. !

4
1
yanıtYanıtla
reis:

Turkiyeye en buyuk zarar chpn

4
0
yanıtYanıtla
ZIR CAHIL:

BEN BU ADAMA SAYGI DUYMUYORUM. BU KIMI KIMI KANDIRIYOR BULUSUNU TURKIYEYE , VERSIN . MADALYA AMERIKANIN OLSUN.

0
4
yanıtYanıtla
Türkiye:

bende chp liyim ama hem chp yi hem mhp yi, bu adamlar gibi bilerek zırvalayan ajanlar bitirdi, chp ve mhp bu adamları temzilese çok başarılı olurda ama dış güçler akp nin seçilmesini istediği için bu adamlar partilere sokuyor ve chp mhp özellikle basiretsizmiş imajı veriliyor, mualefet partileri üzerinde bu planlar yapılmasa akp gibi boğazına kadar pisliğe batmış bir parti barajı bile aşamaz.

2
2
yanıtYanıtla
serhatMobil-ANDROID:

seni chp ye alan kılicdaroglu ile birlikte derhal istifa edin.yeter o koltukta oturdugunuz

4
0
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title