Haberler

CHP'li Bayraktutan: Pide Ismarlar Gibi 'Anayasa Yap' Demeyi Reddediyorum

Chp Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, AK Parti'nin Meclis'e sunacağı Anayasa değişikliği teklifine ilişkin "Anayasalar geniş metinlerdir.

Chp Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, AK Parti'nin Meclis'e sunacağı Anayasa değişikliği teklifine ilişkin "Anayasalar geniş metinlerdir. Kalkıp da siz bir adama böyle bir pide ısmarlar gibi 'Git hadi şunları hazırla bana bir ay sonra getir anayasa yap' demeyi şiddetle reddediyorum bir parlamenter olarak. Anayasa değişikliğinde CHP'den kendisine bir partner bulamaz" dedi.

CHP'li Bayraktutan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Rize ve Artvin için yapılması planlanan havaalanına ilişkin görüşlerini açıkladı. Bayraktutan, AK Parti'nin Anayasa'ya eklenecek bir maddeyle fezlekesi bulunan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması yönündeki teklifi TBMM Başkanlığı'na sunacağı hatırlatılınca şöyle konuştu:

"Burada yapılmak istenen ilk hedef Anayasa'nın ilk 4 maddesidir. Cumhuriyetin temel niyelikleri ve ülkenin başkenti Ankara, ay- yıldızlı bayrak ve devletin üniter yapısıdır. Kime ne söz verildiğini bilmiyorum kapalı kapılar ardında. HDP'nin grup başkanvekili 'Bizlere özerklik sözü verildi' diye açıklamalar yaptılar görüşmelerde. Bugüne kadar AKP'den hiçbir yetkili HDP Grup Başkanvekillerinin yaptığı bu açıklamayı yalanlamadı. Böyle bir söz verilmişse bu sözün önündeki en büyük engel Anayasa'nın ilk dört maddesindeki devletin üniter yapısıdır. Kırmızı çizgimiz budur. Cumhuriyetin temel niteliklerini, anayasasının ilk dört maddesini tartışma konusu yapmayız. CHP parlamento da olduğu müddetçe devletin ulus devlet kimliğini asla kimseyle tartıştırmayız. Temel hedef şudur; başkanlığı getirerek parlamenter sistemi yok etmek ve tek adam rejimine dayanacak Türkiye'yi kime ne söz verdilerse başka mecraya götürebilmektir. Buna müsaade etmeyeceğiz. Bir siyasi partinin tek başına anayasa yapıyorum bir ay içinde bunları düzenleyeceğim ve Türkiye'yi gündemine getireceğim demesini kabul etmek mümkün değildir. Anayasalar geniş metinlerdir. Bütün toplumun büyük bir uzlaşmasıyla ortaya çıkması gereken geniş metinlerdir. Bugün İngiltere'de yazılı anayasa yok. O anayasalar temel kanunlardır. Kalkıp da siz bir adama böyle bir pide ısmarlar gibi 'Git şunları hazırla bana bir ay sonra getir anayasa yap' demeyi şiddetle reddediyorum bir parlamenter olarak. İnanıyorum ki bu girişim parlamento boyutuna geldiği zamanda gerekli cevabı alacaktır. AKP'nin bu ülkede özgürlükçü ve demokratik bir anayasa yapma talebi yoktur. AKP'nin önündeki hedef devletin üniter ve ulusal kimliğini ortadan kaldırmaktır. Bunu görmeyenler ya aymazdır ya da başka bir şeydir."

"CHP'DEN KENDİSİNE TEK BİR PARTNER BULAMAZ"

CHP'li Bayraktutan, bir gazetecinin Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Anayasa değişikliği konusunda 'Güneş Motel görüntüsü vermeyin' diyerek vekilleri uyardığını söylemesi üzerine şöyle konuştu:

"Kendinden çok emin konuşuyor. 330 rakamıyla alakası 13'lük makası rahat kapatacapına ilişkin bizim bilmediğimiz büyük bir iddia ve rahatlık içinde konuşuyor. Meclis aritmetiği de ortada. Partimizin adına bu mevcut yapılacak anayasa değişikliğinde başkanlık sisteminde ilk 4 maddenin tartışıldığı bir olayda CHP'den kendisine bir partner bulamaz. Tek bir milletvekili bile bulamaz bizim partimiz açısından diyorum. CHP'nin 133 milletvekilinden hiçbiri Türkiye'nin geleceği nereye gideceği bekli olmayan bir anayasa değişikliğinde asla kendine ortak bir şey bulamaz. MHP'de başkanlık sistemiyle ilgili ciddi anlamda çekincelerini ortaya koymuştu. Kendine bir partner kalıyor. Onu ne yapar onu bilemem. Geçmiş dönemde masaya oturdular şimdi inkar ediyorlar ama. Önümüzdeki günlerde, 'Al başkanlığı ver vatanı' gibi bir ahlaksız teklifle karşı karşıya kalınır mı kalınmaz mı hep beraber göreceğiz."

"CUMHURBAŞKANININ SÖZLERİ BİZİM İÇİN KEENLEMYEKUNDUR"

CHP'li Bayraktutan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Bizim için artık ana muhalefet koltuğu boştur' sözlerini ise "Cumhurbaşkanının sözleri de bizim açımızdan keenlemyekundur (yok hükmünde). Sözleri mutlak butlanla malüldür" diye değerlendirdi. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Uğur Bayraktutan AK Parti Artvin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title