Haberler

CHP'li Bayraktutan Eylemini Sona Erdirdi

Güncelleme:

CHP Artvin Milletvekili Bayraktutan, Cerattepe'de planlanan madencilik faaliyetini protesto etmek amacıyla eylemine son vererek Meclis'ten ayrıldı.

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Cerattepe'de planlanan madencilik faaliyetini protesto etmek amacıyla TBMM Genel Kurulu'nda dün başlattığı eylemine son vererek Meclis'ten ayrıldı.

Bayraktutan, dün saat 16.00'da başladığı Genel Kurul'dan 24 saat ayrılmama eylemine bugün saat 16.00 itibarıyla son verdi.

Artvin Cerattepe'de madencilik faaliyetine karşı yaptığı eylemde Bayraktutan'a, eylemi süresince HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu ile CHP'li milletvekilleri de ziyaret ederek destek verdi.

Bayraktutan, AA'ya yaptığı açıklamada, Cerattepe'de bir hukuksuz maden girişimi olduğunu belirterek, mahkemenin "Burada maden çıkartılması bir kentin yok edilmesidir" dediğini kaydetti.

Bu mahkeme kararını tanımayarak hukuk dışı girişim başlatanları Türkiye gündemine taşımak istediklerini ifade eden Bayraktutan, "Sanıyorum başarılı olduk. Olay siyasi boyuttan öte bir kentin var olma yok olma mücadelesidir. 24 saat Türkiye'nin bilgisi oldu" dedi.

Yanında sabaha kadar CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın bulunduğunu ifade eden Bayraktutan, "Mahmut Tanal'a tahammül etmek zor ama ben tahammül ettim. Şaka bir yana beni yalnız bırakmadılar, sağ olsunlar" diye konuştu.

Kaynak: AA / Politika

Uğur Bayraktutan Mahmut Tanal Türkiye Artvin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title