Haberler

CHP'li Bayraktutan Açıklaması

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, "Rize-Artvin Havaalanını eğer Rize'ye yakın yere kurarlarsa bunun adı Rize Havaalanı olur.

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, "Rize-Artvin Havaalanını eğer Rize'ye yakın yere kurarlarsa bunun adı Rize Havaalanı olur. Havaalanı ilk planlanan yeri olan Fındıklı-Ardeşen arasına kurulursa ancak bunun adı Rize-Artvin Havaalanı olur." dedi.

Bayraktutan, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Rize ve Artvin için yapılması planlanan havaalanına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Rize ve Artvin için bir havaalanı yapılacağı vaadinde bulunduğunu ve bunu bölge insanı olarak takdirle karşıladıklarını anlatan Bayraktutan, yapılacak havaalanının her iki ile mümkün olduğunca eşit mesafede olması gerektiğini söyledi.

Havaalanının ilk olarak Ardeşen ilçesi sınırlarında bir yere kurulacağının duyulduğunu savunan Bayraktutan, "Ancak geçen hafta bir AK Parti Rize milletvekilinin değerlendirmesinden, havaalanının Rize merkeze 34, Trabzon merkeze 125 ve Artvin il sınırına ise 75 kilometre uzaklıkta Pazar ilçesinde Yeşilköy diye tabir edilen yerde yapılacağını öğrendik. Rize-Artvin Havaalanını eğer Rize'ye yakın yere kurarlarsa bunun adı Rize Havaalanı olur. Havaalanı ilk planlanan yeri olan Fındıklı-Ardeşen arasına kurulursa ancak bunun adı Rize-Artvin Havaalanı olur." dedi.

Bayraktutan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize'ye havaalanı yapmak istemesinin makul karşılanabileceğini ifade ederek, "Cumhurbaşkanı doğduğu yere havaalanı yapacaksa yapsın ama bizim adımızı niye karıştırıyor. Havaalanını eğer Rize'ye yakın yere kurarlarsa bunun adı Rize Havaalanı olur." diye konuştu.

-"Cumhurbaşkanının sözleri de keemlenyekundur"

Bayraktutan, bir soru üzerine de AK Parti'nin anayasa değişikliğiyle devletin temel değerlerini değiştirmek istediğini öne sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "askeri darbeler, parlamenter sistemin olduğu yerde yapılır, başkanlığın olduğu yerde askeri darbeler yapılmaz" ifadesini kullandığını belirten Bayraktutan, "İnanılmaz bir anayasa hukuku terminolojisi. Her halde profesörler hangi okulu bitirdiklerini, kendilerini sorgulamışlardır bu değerlendirmeden sonra. Buna söylenecek hiçbir şey yok." dedi.

Bayraktutan, bir siyasi partinin tek başına "anayasa yapıyorum, 1 ay içinde bunları düzenleyeceğim, gündeme getireceğim" demesinin de doğru olmadığını ileri sürerek, "Anayasalar toplumun büyük kesiminin uzlaşısıyla yapılması gerekir. Kalkıp da bir adama pide ısmarlar gibi 'git, bir ay sonra bana anayasa yap' demeyi şiddetle reddediyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA / Politika

Uğur Bayraktutan Fındıklı Artvin Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title