Haberler

CHP'li Batum'dan İstifa Eden Tarhan'a Destek

Almanya'da düzenlenen bir etkinliğe konuşmacı olarak davet edilen CHP Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Süheyl Batum, cuma günü partiden istifa eden Milletvekili Emine Ülker Tarhan'a  destek çıkarken, "O, Cumhuriyetin önemli kazanımlarından biri, cumhuriyetin de kızıdır. İstifa gerekçelerine tamamen katılıyorum" dedi.

Krefeld kentinde faaliyet gösteren Eğitim Kültür ve Entegrasyon Derneği'nin (EKIN) gerçekleştirdiği etkinlikle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı. Coşkulu geçen kutlama programında EKIN Derneği Başkanı Dr. Erol Alkanoğlu, çok sayıda dernek üyesi, Avrupa Milli Merkezi Başkanı Dursun Arı, Atatürkçü Düşünce Derneği olarak Duisburg, Köln ve Hagen şubelerinden çok sayıda katılımcı hazır bulundu. Türkiye'den de CHP Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Süheyl Batum davetli olarak katıldı. Şehitler için 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını, EKIN Derneği Başkanı Dr. Erol Alkanoğlu yaptı. Dr. Erol Alkanoğlu'nun konuşmasının ve EKIN Derneği'nin gençlik kolları tarafından yapılan Cumhuriyet kazanımları içerikli sunumun ardından, CHP Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Süheyl Batum konuştu.

Konuşmaya başlamadan önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Milletvekili Süheyl Batum, partiden istifa eden Emine Ülker Tarhan'la ilgili şöyle dedi:

" Emine Ülker Tarhan'ı son derece iyi tanıyan, çok seven ve büyük saygı duyan bir CHP'liyim. O saygımla Ekmeleddin İhsanoğlu yerine, Tarhan'ın cumhurbaşkanlığı adayı olması yönünde de ilk imzayı vermiş milletvekiliyim. Bazı yönetici arkadaşlarımızın aksine Tarhan'ın istifasının kesinlikle gereksiz, zamansız ve tek taraflı olmadığını düşünüyorum. Emine Ülker Tarhan sadece CHP'nin değil, Cumhuriyet'in önemli kazanımlarından biridir, Cumhuriyet'in kızıdır. Cumhuriyet ilkelerinin yıkılmaz savunucularından biridir. Bu bakımdan istifasının bana göre, haklı gerekçelere dayandığını, önemli olduğunu ve inşallah Türkiye'de Cumhuriyet'e ve CHP'ye gönül vermiş milyonlar açışından da, uyandırıcı ve yol gösterici olacağına yürekten inanıyorum. Belki bizlere de yön gösterici olacaktır. Biz de belki CHP milletvekili ve onun gibi cumhuriyete gönül vermiş insanlar olarak ne yapmak istediğini anlar ve bu yolda kendisine yardımcı oluruz diye düşünüyorum."

"GENEL BAŞKAN ÜZÜNTÜYLE SÖYLEMİŞTİR"

Batum, "Tarhan'ın ardından yeni istifalar olur mu? sorusuna "Bu zor soru. Bekleyelim, görelim. Belki olacaktır" yanıtını verdi.  Batum, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Tarhan'ın istifasını bekliyorduk" sözlerine ilişkin, "Herhalde Genel Başkanımız onu üzüntüyle söylemiştir. Çünkü Salih Fırat'ın bile istifa ederek AKP'ye geçmesini, 'Bize ne? Olur canım böyle işler", diye değerlendirmeyen sayın Genel Başkan'ın, Emine Ülker Tarhan gibi birisinin istifasına ilişkin, şöyle evam etti:

"Bekliyorduk, olur böyle şeyler' diyerek değerlendirmeyeceğini tahmin ediyorum. Üzüntüyle söylediğini değerlendiriyorum. 'Yoksa bekliyorduk' diye bir şey yok. Tarhan, istifa mektubunda neden istifa ettiğini çok net söylüyor. Ben de haklı gerekçelere dayanıyor derken, o gerekçelere tamamen katıldığımı vurgulamak için söyledim."

CHP'nin Antalya kampını da değerlendiren Prof.Dr. Süheyl Batum, şöyle konuştu:

"6 oku modernize edelim' diye düşünenler var. Dolayısıyla bu kampların daha etkin ve daha iyi olması gerekir ki CHP'nin en alttaki bireyinden en tepedekine kadar 6 oktan korkmadan, bunları geçilmiş değerler zannetmeden el ele vererek, bunları Türk halkına bıkmadan, usanmadan anlatalım ve onların güvenini sağlayalım. Bu bakımdan tabii ki önemlidir bu kamplar, ama bunların çok daha fazla yapılması gerekir diye düşünüyorum. Böyle de gerekirdi ve daha etkin kullanılması gerekirdi, artık seçimlere az bir süre kaldı."

"İSTİFA EDECEĞİM İDDİA EDİLDİ"

Daha sonra salonu dolduran kalabalık bir davetli grubuna hitaben konuşan ve Ak Parti'nin politikalarını eleştiren Prof. Dr. Süheyl Batum, "Bizim genel başkan yardımcılarımızdan birisinin sahibi olduğu söylenen internet sitesi beni çok sevmiyor. Benim buraya gelişimle ilgili olarak da 'Batum, Emine Ülker Tarhan'la beraber istifa edecek, ardından da birkaç kişi daha edecek, işte bunun için Avrupa'ya icazet almaya gidiyor' diye yazdı. Ben icazet almak için değil, ama buradan güç almak ve sizlerle beraber olmak için geldim" dedi.

Batum, size çok değerli arkadaşlarımın selamlarını getirdim diyerek Emine Ülker Tarhan, Metin Feyzioğlu ve Ümit Kocasakal gibi isimleri sayarken, salondan büyük alkış aldı.

Cumhuriyet Bayramı kutlaması, EKIN Derneği üyeleri ve Leverkusen Müzik Korosu ile oluşturulan dev korunun konseriyle devam etti. Şef Emin İzgialp'ın yönettiği koroya Türkiye'den katılan Tuğçe Pala, Türk Sanat Müziği şarkılarını söyledi. - Kredeld

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bedii Süheyl Batum Emine Ülker Tarhan Eskişehir Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title