Haberler

CHP'li Batum: Bu Durum, Obama'nın Suçlandığı Bir Davada El Kaide Yöneticisinin Tanıklık Yapması Gibi

CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, İlker Başbuğ'a yapılan terör örgütü yöneticisi suçlamasının Şemdin Sakık'ın gizli tanıklığıyla yapıldığına dikkat çekerek, bu durumu, Obama'nın suçlandığı bir davada El Kaide örgütünün yöneticisinin...

CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, İlker Başbuğ'a yapılan terör örgütü yöneticisi suçlamasının Şemdin Sakık'ın gizli tanıklığıyla yapıldığına dikkat çekerek, bu durumu, Obama'nın suçlandığı bir davada El Kaide örgütünün yöneticisinin tanıklık yapmasına benzetti.

Ergenekon Davasının karar duruşmasını Silivri'deki mahkeme salonunda izleyen Anayasa Hukuku Profesörü CHP'li Süheyl Batum Amerika'nın Sesi'ne konuştu.

CHP'li Batum, 5 yılı aşkın süredir devam eden davada, hukuka uygun olmayan pek çok nokta olduğunu savundu. Batum, İlker Başbuğ'a yapılan terör örgütü yöneticisi suçlamasının Şemdin Sakık'ın gizli tanıklığıyla yapıldığının altını çizdi ve bu durumu, Obama'nın suçlandığı bir davada El Kaide örgütünün yöneticisinin tanıklık yapmasına benzetti.

-"TÜRKİYE'NİN "TAYYİPLAND' OLMASINA İZİN VERMEYİZ"-

"Gizli tanık" konusunun da hukuka aykırı olduğunu belirten anayasa hukuku uzmanı Batum, dava sanıklarından bazılarına uygulanan "duruşmalara katılmama cezasının" da keyfi olarak yapıldığını, yasal bir dayanağı olmadığını vurguladı.

Danıştay baskını ve Cumhuriyet Gazetesine bomba konulmasını azmettiren kişi olarak yargılanan Osman Yıldırım'ın o davalardan beraat ettiğine dikkat çeken Batum, "bu saldırılardan dolayı Ergenekon'un silahlı terör örgütü olarak tanımlanarak, zanlılarına müebbet hapis cezası verilmesini" eleştirdi.

Batum, duruşmaları isteyen herkesin izlemesinin anayasal bir hak olduğunu ve Silivri'ye her türlü ulaşım aracının girmesi yasaklanarak bu haklarının da çiğnendiğini belirtti.

Ergenekon davasının işleniş şeklinin insanların yargıya olan inancını sarstığını savunan Batum, "Türkiye Cumhuriyeti Tayyipland olmuştur, ancak biz hukukçular olarak buna izin vermeyeceğiz' dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title