Haberler

CHP'li Batum: Anayasa Mahkemesi'ne Pazartesi Günü Dilekçe Verilecek

CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Anayasa Mahkemesi'nin HSYK Yasasındaki dava dilekçesindeki noksanlıkların tamamlanması için dosyayı iade etmesine ilişkin, "Anayasa Mahkemesi dilekçemizi reddetmiş değildir.

CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Anayasa Mahkemesi'nin HSYK Yasasındaki dava dilekçesindeki noksanlıkların tamamlanması için dosyayı iade etmesine ilişkin, "Anayasa Mahkemesi dilekçemizi reddetmiş değildir. Anayasa Mahkememiz dilekçede eksik gördüğünü söylediği bazı hususların dilekçeye eklenmesini istemiştir. Dilekçe hazırlandı. Büyük bir ihtimalle pazartesi verilecektir" dedi.

Batum, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Anayasa Mahkemesi'nin dava dilekçesindeki noksanlıkların tamamlanması için dosyayı CHP'ye iade etmesini değerlendirdi.

-CHP HSYK İÇİN TOPLANTI YAPTI, DİLEKÇE HAZIRLANDI-

Kararın ardından dün bir toplantı yaptıklarını ifade eden Batum, "Anayasa Mahkemesi dilekçemizi reddetmiş değildir. Anayasa Mahkememiz dilekçede eksik gördüğünü söylediği bazı hususların dilekçeye eklenmesini istemiştir" dedi.

Batum şöyle dedi:

"Biz bu zaten düzenlemeyi Anayasaya aykırı bularak iptali için başvurmuşuz. Bu konuda yönetmelik çıkarma, görev alanının daraltılmasını zaten iptal ettirmek istemişiz. Yönetmelik çıkarmayı da bu konuda buna uygun bu maddeye uygun yönetmelik çıkartma yönünde Anayasa Mahkemesi'nin zaten iptal kararı verdiğinde bunun da bir anlamı kalmayacağını, uygulama alanı kalmayacağını düşündüğümüz için ayrıca ona gerekçe vermemişiz. Anayasa Mahkememizin bize bildirdiği eksikleri tamamlayın yönündeki değerlendirmeler budur.

Biz ne madde istiyorsak arkadaşlarımız hangi maddeye aykırı ise gerekçesiyle yazmış ama o maddeler iptal edildiğinde kendiliklerinden bir anlamı kalmayacak, toplantı gününün belirlenmesi veya ikinci toplantının kaç kişi katılacağının belirlenmesi gibi hükümlerin Anayasa Mahkemesinde ayrıca gerekçelerinin bildirilmesine gerek duymadıkları için arkadaşlarımız bu husus ortaya çıkmış."

Bir soru üzerine Batum, "Ne diyor kanun, çok açık, hangi madde, Anayasanın hangi maddesine aykırı, gerekçen ne diyor, biz de yazmışız bunu ama bazı düzenlemeler yönetmelik aykırı hayır ama onu iptal edecek mahkeme, etmek zorunda. Bu yüzden dolayı arkadaşlarımız bunu göndermeyi uygun görmemişler. Yani bunun gerekçesini ayrı vermeyi. Şimdi onları Anayasa Mahkemesi hassas davranmış, doğrudur. Şimdi dedik ki arkadaşlar bunları da ekleyin, bunları da yukarıdaki iptal ettiğin takdirde aşağıdakinin uygulaması kalmayacaktır, bu nedenle bununda iptalini istiyoruz diye açıklama yapalım dedik. Bu yönde dilekçeyi oluşturuyor arkadaşlar, oluşturulur oluşturulmaz grup başkanvekillerimiz onu iletecekler" dedi.

-"BÜYÜK BİR İHTİMALLE PAZARTESİ VERİLECEKTİR"-

"Günü belli mi?" sorusuna da Batum, "Dilekçe hazırlandı zannediyorum. Büyük bir ihtimalle pazartesi verilecektir. Gerekçelerimizde bir değişiklik yapmadık. Sadece bu madde iptal edildiği takdirde aşağıdakinin de uygulama alanı kalmayacağı için bunun da iptalini mahkemenin yerine getireceğini düşündüğümüz için ayrıca bir gerekçe belirtmedik diye söylenecek" yanıtını verdi.

Bir soru üzerine Batum, "İptal kararı tatmin etmez" dedi.

Batum, Cumhurbaşkanının HSYK Yasasını Çarşamba günü onayladığını belirterek, "Perşembe gününü beklediler, listeleri hazırladılar, Resmi Gazete yayınladığı gün de hepsi yürürlüğe girdi daha doğrusu atamalar yapıldı, görevden almalar. Biz yokluğu talep ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: ANKA / Güncel

Bedii Süheyl Batum Anayasa Mahkemesi Eskişehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title