Haberler

CHP'li Batum: Amaç Şu; Bilal Erdoğan'ı Kurtarmak

CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Halk Bankası eski Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın tahliye edilmesine ilişkin, "Zaten bu belli. Amaç bu, para kasaları, kutuları, ayakkabı kutuları geçersiz olacak.

CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Halk Bankası eski Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın tahliye edilmesine ilişkin, "Zaten bu belli. Amaç bu, para kasaları, kutuları, ayakkabı kutuları geçersiz olacak. HSYK'yı getiriyorlar. Amaç şu; Bilal Erdoğan'ı kurtaralım. Bunlara kesinlikle ve kesinlikte bu ülkeyi bunlara soydurtmayacağız" dedi.

Batum, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında konuşmasına başlamadan önce 14 Şubat Sevgililer Günü'nü kutlayarak şöyle dedi:

"İnsanlar sevgilerini iletiyor. Türkiye'de inanılmaz bir bölünme yarattılar. Bu sevgiden bazıları ziyadesiyle paylarını alıyorlar, işte bakanların çocukları, işte Bilal oğlan namıyla bildiğimiz Bilal Erdoğan. Fakat bazılarına da dün olduğu gibi şunlar payına düşüyor. Bunları getirdim, tahlili ettireceğim. Dayak, cop, sopa, biber gazı, boyalı su Neden bu farklılık."

Batum, basın toplantısı kürsüsüne, içinde gaz fişek kapsülü ve TOMA'lardaki suyun olduğu iki poşeti de koydu.

Batum, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı, "Bakan büyük bir pişkinlikle bir duvar gibi durarak" sözleriyle eleştirerek şöyle dedi:

"Biz milletin vekiliyiz. Bu yasayı hala birileri "demokratikleşiyoruz' diyor. Bu demokratikleşme bir yerden başlama yasası değil. Bu 17 Aralık'ın üstünü örtme, sadece bu yasa."

-"AMAÇ ŞU; BİLAL ERDOĞAN'I KURTARALIM"-

Halk Bankası eski Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın tahliye edilmesine ilişkin soruya Batum, "Zaten bu belli. Amaç bu, para kasaları, kutuları, ayakkabı kutuları geçersiz olacak. HSYK'yı getiriyorlar. Amaç şu; Bilal Erdoğan'ı kurtaralım. Bunlara kesinlikle ve kesinlikte bu ülkeyi bunlara soydurtmayacağız" yanıtını verdi.

"Başbakan Erdoğan, 17 Aralık operasyonu savcıları hakkında tazminat davaları açılacağını söyledi, ne diyorsunuz?" sorusuna da Batum, "Uzaktan baktığınız zaman biz Papua Yeni Gine'nin milletvekilleri veya aydını değiliz. Sen bunu 5 senedir yapmadın da bugün için niye yapıyorsun, "şimdi akıllandık', hayır akıllanmadın, sen inanılmaz bir şekilde ülkeyi dayak yemeye mazhar olanlar ve gemi olmaya mahzar olanlar diye ikiye ayırdı" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Bedii Süheyl Batum Süleyman Aslan Bilal Erdoğan Halk Bankası Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title