Haberler

CHP'li Balbay Doğduğu Yere Gitti

Güncelleme:

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Burdur'da seçim çalışmaları kapsamında doğup büyüdüğü Yeşilova ilçesine geldi.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Burdur'da seçim çalışmaları kapsamında doğup büyüdüğü Yeşilova ilçesine geldi.

Yeşilova Cumhuriyet Meydan'ında hemşerilerine seslenen Balbay, "1971'de yaşadığımız depremlerden sonra okumak üzere Nazilli'ye gidiyorum ama benim nüfus cüzdanımda hala Yeşilova Burdur yazmaktadır ve kökenimi hiç değiştirmedim. Siz Ankara'da neyin olup bittiğini biliyorsunuz. Sizler beni, hiçbir zaman yalnız bırakmadınız. 18 Mayıs 2009 günü Ankara'daki 19 Mayıs nedeniyle düzenlenen yürüyüşte sizler ayrı bir pankartla 'Gururumuz Mustafa Balbay' diye yürümüştünüz ve ben parmaklıklar ardından onu izlerken sizlerle binlerce dolduğumu hissettim. Aldığım mektuplarda Burdur ve Yeşilova damgası vardı, hepsini sakladığımı bilmenizi istiyorum" dedi.

Dün gerçekleşen fezleke görüşmelerine değinen Balbay, "Meclise fezlekeler geldi ama AKP'nin milletvekilleri, bunların okunmaması için her şeyi yaptılar. Meclis başkanını da kullandılar, sizden saklamak istediler. Gün geliyor, devran dönüyor. Yerel ve genel iktidarda buluşmak üzere dedik, hedefimiz sadece yerel seçimlerde başarı kazanmak değildir, önümüzde 3 seçim var, 30 Mart'ta yerel seçim, 24 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimleri önümüzdeki yıl ise genel seçimler var. Hedefimiz yerel iktidarı almak, genel seçimde de Kılıçdaroğlu'nu başbakan, CHP'yi de başbakan yapmaktır" dedi.

Hükümetin tarım politikasını eleştiren Balbay, "Biz CHP olarak, büyük bir hazırlık içindeyiz sadece önümüzdeki seçimlere hazırlanmıyoruz. Sonrasında da genel seçimlerde bu ülkeyi nasıl, yeniden ayağa kaldırmak, hem dünyada hem çevresinde daha onurlu bir ülke haline getirmeliyiz onu planlıyoruz. Tarım kesimindeki kardeşlerimiz yeniden milletin efendisi olacaklar. Sütün KDV'si yüzde 8, bu kabul edilebilir mi? Önümüzdeki dönemde tarımı öteleyen iktidarın neler yaptığını görüyoruz. Kişi başına düşen milli gelir 10 bin dolar, tarım başına 3 bin dolar, siz bu gelirin üçte birini bakıyorsunuz. Tarım Bakanı en çok ithalat yapmış, bu ülkenin toprakları tam 100 milyon insanı doyuracak seviyede ama Bakanlar Kurulu'nu doyurur mu bilemiyorum. Önümüzdeki dönemde tarımın yeniden hak ettiği yeri bulması için bu ülke kaynaklarının bu ülkede değerlenmesi için herşeyi yapacağız" dedi.

"Benim mutluluğum yarımdır. Sizlerin vicdanında kabul görmeyen davalar nedeniyle tüm yurtseverler serbest kaldığı gün ben kendimi özgür hissedeceğim" diyen Balbay, "Son 15 gün içinde İşçi Parti'sinin yöneticileri, İlker Başbuğ, Tuncay Özkan serbest kaldı buna sevindik. Gezi Davaları'nda yatanlarda, Engin Alanlar da serbest kalmalıdır. Bu özgürlüklerin sadece bize değil tüm ülkenin her yerinde geçerli olması için CHP olarak yeni dönemde 4. Büyük devrimi gerçekleştireceğimizi de müjdelemek istiyorum. CHP, bu ülkede bu ülkenin kuruluşuyla beraber devrimleri gerçekleştirdi, çok partili yaşama geçti, sosyal demokrasiyi getirdi, bunu bütün partiler kullanmaya başladı. Yeni dönem 4. devrim de demokrasi ve özgürlük devrimidir. Bunu da gerçekleştireceğiz" dedi.

Balbay, daha sonra doğduğu Güney Kasabası'nı ziyaret etti. Güney Kasabalılar, Balbay'ın akrabaları ve arkadaşları, Mustafa Balbay'ı görünce sarılarak hasret giderdi. Balbay, doğduğu evin önünde de Güneyli vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Kasaba Kadınları, Balbay'a Burdur'un yöresel ürünü olan bir tepsi kömbe hediye etti. - BURDUR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Balbay Yeşilova Burdur İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title