Haberler

CHP'li Aylin Nazlıaka Kesin İhraç Talebiyle Disipline Sevk Edildi

Güncelleme:

CHP MYK, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın tedbirli olarak partiden kesin ihracı istemiyle disiplin kuruluna sevkine karar verdi. İlk tepki kavgalı olduğu Melih Gökçek'ten geldi.

Atatürk posteri tartışmasında CHP muhakkiklerinin hazırladığı rapor, bugün MYK'da ele alındı. MYK, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın, tedbirli olarak partiden kesin ihracı istemiyle disiplin kuruluna sevkine karar verdi.

3 SAATLİK TOPLANTI

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Toplantısı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke bir basın toplantısı düzenledi. CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın "Atatürk'ün fotoğrafını gözlerimin önünde bir CHP'li milletvekili indirdi" iddiasıyla başlayan süreçle ilgili konuşan Böke, "Kamuoyuna da yansımış olan bir milletvekili arkadaşımızın partimizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ün posterini indirdiğine dair iddialar da MYK'larda ele alındı. Bu iddialara ilişkin muhakkiklerden oluşan bir komisyon kurulmuştu. Komisyon hazırladığı raporu MYK'ya sundu. MYK Parti Meclisi ve Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevkedilmesi konusunda Parti Meclisi'nden talepte bulunulmasına oy birliğiyle karar verdi" diye konuştu.

AYLİN NAZLIAKA'DAN JET AÇIKLAMA

Alınan karar sonrası Nazlıaka'dan jet bir açıklama geldi. Aylin Nazlıaka, "Makamlar ve mevkiler gelir geçer, onurlu duruşlarıysa tarih yazar. Atatürk devrimleri ve Cumhuriyet değerleri için verdiğim mücadele son nefesime kadar sürecektir." dedi.

Nazlıaka açıklamasında şunlara değindi:

"Konu; benim bir milletvekili arkadaşımın Meclis'teki odasına gittiğimde Atatürk resmini görmediğimde gösterdiğim hassasiyet üzerine onun resmi geri asmasından ve benim isim vermeden bu mevzuyu iki milletvekilimizle yaptığım özel bir sohbette paylaşmamdan, bu sırada orada bulunan başka bir milletvekilinin de duymasından ibarettir.
Amacı kişiyi değil ideolojik bir saptamayı tartışmaya açmak olan bu konuşma en fazla 5 dakika sürmüştür. Ancak bu özel konuşmanın bir milletvekili tarafından basına yansıtılması sonrasında olay kasıtlı ya da kasıtsız olarak çarpıtılmıştır. Yaşananlar ile oluşan algı arasında orantısız bir fark oluşmuştur. Bu fark partimizi yıpratan bir algı operasyonuna dönüşmüştür.

"ATATÜRK'ÜN PORTRESİNİN 'ÇÖPE ATILMASI' GİBİ BİR DURUM ASLA SÖZ KONUSU DEĞİL"

Atatürk'ün portresinin 'çöpe atılması' gibi bir durum asla söz konusu değildir. Odalarımızdaki resmin boyutu gözetildiğinde dahi bunun mümkün olamayacağı açıktır.
Haberin basına düşmesinden sonra soruşturma komisyonu kurulana kadar Genel Başkanımın ve partimin yetkili organlarının talimatlarını beklediğim için uğradığım tüm tahriklere ve saldırılara karşı (şahsımla ilgili çıkan yalan haberle ilgili 18.12.2015 tarihinde yaptığım yazılı basın açıklaması hariç) hiçbir açıklama yapmadım. Partimizde Atatürk düşmanları varmış gibi oluşturulan bu algıya karşı katı bir tutum izledim. Ben bir Atatürkçü olarak, Atatürk'ün kurduğu partimin Atatürk üzerinden tartışılmasını, tartıştırılmasını istemem.

Olayla ilgili bir isim verip konuyu daha fazla gündemde tutacak ve partimi tartıştıracak bir davranış içine girmem mümkün değil. Ayrıca iyi niyetinden şüphe duymadığım bir yol arkadaşımı kesinlikle ifşa etmem. Hele hele süreç bir linç kampanyasına dönüştükten sonra benim bir isim vermem artık hiç mümkün değildir. Makamlar ve mevkiler gelip geçer, onurlu duruşları ise tarih yazar. Atatürk devrimleri ve Cumhuriyet değerleri için verdiğim mücadele son nefesime kadar sürecektir."

MELİH GÖKÇEK'TEN MANİDAR TWEET

İhraç haberinin ardından ilk tepki Nazlıaka ile sık sık polemik yaşayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'ten geldi. Gökçek, twitter hesabından manidar paylaşımlarda bulundu:



Kaynak: Haberler.com / Güncel

Aylin Nazlıaka Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (132)

muroMobil-ANDROID:

yaterllan 80 yildir ataturk ataturk . yetti be tek lider hz muhammed , dir

11
15
yanıtYanıtla
tc:

Helal olsun kardeşim, atatürk denilen dinsiz imansız Allah ın haram ettiği içkiden gitti, bazı mallar göremiyor bunu, ayrıca bizim de Osmanlı dan kalan ne varsa yok etmeye çalıştı, dinimizi bozdu, şu an bir ingilizden ne farkımız var, donumuza kadar aynı olduk yahudilerle, Allah herkese cüppe sarık giymeyi nasip etsin Amiiiiin

yanıt2
yanıt4
ERDOĞANİST:

Kemelizimöldü yaşasınerdoğanizim.

3
23
yanıtYanıtla
seçmen der ki:

Chpye oy vermem için, önce bunamam lazım. . . !!!

11
9
yanıtYanıtla
ggg:

Bu solcuların suratları çok itici , nursuzlar.

4
14
yanıtYanıtla
memleket isterim..:

Sagcilarin düşünceleri çok kirli, örümcek kafalılar.

yanıt3
yanıt3
melih:

Diren Melih, senin yaptığın zamlara kimse mani olamaz. Seni Faruk Çelik''e yedirtmeyeceğiz.

12
1
yanıtYanıtla
mhmt urfa:

Melih Gökçek sen çok akıllı , mert , onurlu Adamsın. Atatürkçülüğü kukla gibi kullannanlara dersini veriyorsun , bıktık bu şarlatanlardan.

10
3
yanıtYanıtla
semih bingöl Mobil-ANDROID:

Nazlı aka nin partiden ihracı nı doğru bulmuyorum bir CHP li olarak

11
0
yanıtYanıtla
Gurbetci:

Alevisini kürdünü atatürk partisine alırsan olacagı bu.

7
4
yanıtYanıtla
Tüm 132 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title