Haberler

CHP'li Aykut Erdoğdu Kimdir? AK Partili Ayhan Oğan Kimdir?

Güncelleme:

CHP'li Aykut Edoğdu ile AK Partili Ayhan Oğan arasında tartışma yaşandı. Peki CHP'li Aykut Erdoğdu kimdir? AK Partili Ayhan Oğan kimdir? İşte Aykut Erdoğdu ile Ayhan Oğan'ın biyografisi...

CHP'li Aykut Erdoğdu ile AK Partili Ayhan Oğan arasında tartışma yaşandı. Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında "Türkiye'nin bekası" tartışmasına giren AK Partili Ayhan Oğan'la, CHP'li Aykut Erdoğdu arasında gergin dakikalar yaşandı. Aykut Erdoğdu'nun Ak Parti'nin ABD'deki İsrail lobisine 67 milyon dolar verdiğini iddia etmesi üzerine, AK Partili Ayhan Oğan, iddianın ispat edilmesini istedi. Aykut Erdoğdu ise iddiayı ispat edemezse kendisini Taksim'de yakacağını söyledi. Bunun üzerine Ayhan Oğan, Aykut Erdoğdu'ya "Terbiyesizsiniz! Edepsizsiniz!" deyip elini masaya vurunca, Aykut Erdoğdu'nun önündeki cam masa bir anda tuz buz oldu. İki siyasiyi sakinleştirmek için yoğun çaba sarf eden Ahmet Hakan, programa reklam arası verdi.

AYKUT ERDOĞDU KİMDİR?

Aykut Erdoğdu, 28 Ağustos 1972 Kars doğumludur. İlk, orta ve lise öğrenimini Erzurum'da tamamlamasının ardından 1993 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun oldu. Yüksek Lisansını Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Carnegie Mellon Üniversitesi'nde "Kamu Politikaları ve Yönetimi" üzerine yaptı. İlk defa 2011 Türkiye genel seçimleri'nde CHP İstanbul milletvekili olarak meclise girmiştir. Uluslararası muhasebe ve denetim standartları, mali analiz, bilgisayarlı modelleme, finansal modelleme ve nicel çözümleme konularında uzmanlığı bulunmaktadır. Erdoğdu, Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) katıldı ve ilk defa 2011 Türkiye genel seçimleri'nde CHP İstanbul 2. Bölge milletvekili olarak meclise girdi. Milletvekilliği döneminde Türkiye Büyük Millet Meclisi Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu üyeliği ve Komisyon'da partisinin Grup sözcülüğü görevlerini yürüttü. 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması sonrası oluşturulan CHP Kriz Masası'nın Başkanlığı'na getirildi. 6 Eylül 2014 tarihinde CHP Parti Meclisi üyesi seçildi fakat 23 Ekim 2014 tarihine Parti Meclisi üyeliğinden istifa etti. Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde tekrar CHP İstanbul milletvekili olarak meclise girdi.

AYHAN OĞAN KİMDİR?

10 Eylül 1966 Kayseri doğumlu Ayhan Oğan üniversiteyi 1983 yılında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesinde okumak üzere İstanbul'a gitti. 2. Sınıftan sonra dönemin şartları gereği öğrenimine ara vererek iş hayatına atıldı. Çeşitli şirketlerde kurucu ve yöneticilik yaptı. 2010 yılı itibariyle aktif ticaret hayatından çekilerek bütün vaktini sivil toplum çalışmalarına ayırdı.Öğrenim yıllarından itibaren birçok vakıf ve dernekte kurucu ve yöneticilik yaptı. 2008 yılında "Ortak Akıl Hareketi"ni kurdu. 2006-2012 yıllarında Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı Genel Sekreterliğini üç dönem yürüttü. 2010 yılında Türkiye'nin değişik yerlerinden 498 sivil toplum kuruluşlarının desteği ile "Sivil Dayanışma Platformu"nu kurdu. Halen Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı kurulunda icra kurulu üyesi ve SDP'nin başkanlığını yürütmektedir. 2012 yılından AK Parti hükümeti tarafından kurulan Akil İnsanlar heyetinde Doğu Anadolu Grubunun sekreterliğini yürüttü. 2011 yılında Türkiye'de farklı kesimlerden 279 aydın, gazeteci ve kanaat önderlerinin iştirakiyle "Yeni Anayasa Platformu"nu kurdu. Anayasa, demokratikleşme ve uluslar arası ilişkiler çerçevesinde yurt içinde bütün illerde, yurtdışında ise başta Tunus, Yemen, Mısır, Irak olmak üzere saha çalışmalarına devam etmektedir.

1986 yılında ara verdiği üniversite eğitimine çıkarılan af tasarısıyla beraber halen Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesinde ve İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümünde devam etmektedir. İyi düzeyde Rusça bilen Ogan, evli ve üç çocuk babasıdır.


Kaynak: Haberler.com / Gündem

Amerika Birleşik Devletleri Cumhuriyet Halk Partisi Aykut Erdoğdu AK Parti Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title