Haberler

CHP'li Atilla Kart'tan Takipsizlik Kararına İtiraz

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Kabataş ve Valide Sultan Camisi'nde gerçekleştiği ileri sürülen olaylara ilişkin açıklamalarıyla "halkı kin ve düşmanlığa sevk ettikleri" iddiasıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner hakkında bulunduğu suç duyurusunun takipsizlik kararıyla sonuçlanmasına, Sincan Ağır Ceza Mahkemesi nezdinde itirazda bulundu.

Kart, dilekçesinde, Erdoğan, Bozdağ ve Metiner hakkında 20 Şubat 2014'te suç duyurusunda bulunduğunu belirtti. Suç duyurusu dilekçesinde Kabataş ve Valide Sultan Camii'nde vuku bulan iki olaydan söz edildiğini aktaran Kart, suç duyurusunda, "2 olayda şüpheliler tarafından dile getirilen iddiaların doğru olmadığı, bu olayların vuku bulduğunu gösteren hiçbir somut bulgunun mevcut olmadığının ayrıntılı olarak dile getirildiğini" kaydetti.

Dilekçede, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının takipsizlik kararında, "2-3 cümleden ibaret gerekçeyle isnat olunan söz ve eylemlerin mutlak dokunulmazlık kapsamında bulunduğundan bahisle takipsizlik kararı verildiğinin belirtildiğini" ifade etti.

Takipsizlik kararının dosya kapsamı ve hukuka aykırı olduğu öne sürülen dilekçede, "Bu anlamda hakaret içeren söylemler hukuki yaptırıma tabi olduğu gibi nefret, ayırımcılık ve şiddet içeren söylemlerin de kürsü sorumsuzluğu kapsamında kalmadığı, hukuki ve cezai anlamda yaptırıma tabi olduğu, artık hem iç hukuk anlamında ve hem de AİHM sözleşmeleri kapsamında istikrar kazanmıştır" denildi.

Dilekçede Erdoğan, Bozdağ ve Metiner hakkındaki dava açılmasına karar verilmesi istendi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Mehmet Metiner Bekir Bozdağ Atilla Kart Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title