Haberler

CHP'li Atalay'dan Açıklama

CHP İl Başkanı Mehmet Atalay, “Atakum Belediye Meclis toplantısında Meclis Üyemiz Mustafa Tüfenk söz istedi ve Belediye Başkanı İshak Taşçı ‘Size söz vermiyorum’ diye toplantıyı sonlandırdı.

CHP İl Başkanı Mehmet Atalay, "Atakum Belediye Meclis toplantısında Meclis Üyemiz Mustafa Tüfenk söz istedi ve Belediye Başkanı İshak Taşçı 'Size söz vermiyorum' diye toplantıyı sonlandırdı. Bu benim ilk kez rastladığım bir şeydir" dedi.

Partisinin il binasında basın toplantısı yapan CHP İl Başkanı Mustafa Atalay, "Beni çok üzen ve kaygılandıran bir gelişme oldu. Dün Atakum Belediyesi'nin meclisinde oturum oldu. Burada meclis normal standart çalışmalarını tamamladı. Gündem maddelerinin görüşülmesinden sonra her zaman olduğu gibi bütün belediye meclislerinde olduğu gibi üyeler söz isterler ve gündem dışı konularda konuşurlar. Fakat bu sefer böyle olmadı. Bizim Atakum Belediye meclis üyelerimizin adına CHP Atakum Belediye Meclis Üyemiz Mustafa Tüfenk söz istedi ve Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı 'Size söz vermiyorum' diye toplantıyı sonlandırdı. Bu benim ilk kez rastladığım bir şeydir. Bütün belediye meclislerinde prosedür bellidir. Siz orada gündem dışı konuşmak isteyen belediye meclis üyelerine söz vermek zorundasınız. Bu sizin hangi sayıdaki bir çoğunlukta olduğunuz ile ilgili değildir" dedi.

Meclislerin çoğunluk esasına göre değil, çoğulculuk esasına göre çalıştıklarını belirten Atalay, "AK Parti'nin temsilcisi TBMM'de yaptığı gibi Atakum Belediyesi Başkanı İshak Taşçı da aynı yöntemi uyguladı. Tüfenk'e konuşması için söz vermedi. Bu davranış kesinlikle çok yanlıştır. Bu davranış ileride çok büyük gerginliklere yol açar. Bu tutumdan hiç kimse fayda görmez" diye konuştu.

SAĞDUYU ÇAĞRISI

Kobani olayları nedeniyle vatandaşları sağduyuya davet eden Atalay, "Ülkemizde özellikle son 2 - 3 gündür gergin günler yaşıyoruz. Bunlar hepimizi çok endişeye sevk ediyor. Biz bunların diğer illerimize yayılmasından korkuyoruz. Dün Samsun'da da bir takım olaylar oldu. Buradan vatandaşlara sesleniyorum, lütfen sağduyulu olsunlar. Hangi kökenden olursak olalım, biz kardeşiz. Bizim yapmamız gereken, bu toz duman içerisinde sağduyulu davranmaktır. Özellikle gençlerimize sesleniyorum. Burada bir oyun var. Burada bizden ya 40 satır ya da 40 katırı tercih etmemiz isteniyor. Biz Türk halkı olarak IŞİD canavarına da karşıyız, PKK canilerine de karşıyız. Lütfen bunun bilincinde olalım" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Atalay İshak Taşçı Samsun Atakum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title