Haberler

CHP'li Arık: Meclisin Kapalı Olmasını İçime Sindiremiyorum

Chp Kayseri Milletvekili Çetin Arık, her gün şehit haberlerinin gelirken, TBMM'nin kapalı olmasını içine sindiremediğini söyledi.

Chp Kayseri Milletvekili Çetin Arık, her gün şehit haberlerinin gelirken, TBMM'nin kapalı olmasını içine sindiremediğini söyledi.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, merkez Kocasinan İlçe Başkanı Abdullah Üçgül ve Melikzgazi İlçe Başkanı Asef Türkdönmez ile birlikte Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Ali Yavuz, koalisyon hükümetinin kurulmamasına tepki gösterdi. Milletin sandıkta verdiği uzlaşı mesajının alınmadığını belirterek, "Erken seçimde yine aynı tablo çıkarsa ne olacak? Bu tablo sadece Türkiye düşmanlarını, dış güçleri sevindiriyor. Bölücüler karşısında bir an önce birlik ve beraberlik içinde olmamız gerekiyor. Silahlı kuvvetlerimizin terörle mücadelede elinin güçlendirilmesi gerekiyor" dedi.

CHP Milletvekili Çetin Arık, çözüm için meclisin çalışması gerektiğini ifade etti. Ülke için bedel ödeyen gaziler ve şehit yakınlarına başsağlığı dileklerini de ileten Arık, her gün şehit haberlerinin gediği bir dönemde meclisin kapalı kalmasını sindiremediğini kaydetti. Arık, şöyle konuştu:

"Bu vatan için binlerce kişi can verdi. Yine binlerce kişi de can vermeye hazır. Maalesef böyle bir süreçte hükümet de kurulmadı. Bir siyasetçi olarak bunun mahcubiyeti içindeyiz. CHP olarak, 'Önce Türkiye' diyerek, Türkiye'nin çıkarları için hareket ettik. Ancak başka hesaplar içinde bulunanlar, bir tek kişinin isteği doğrultusunda hareket ettikleri için hükümet kurulamadı. Şehit babasının feryadını hepimiz gördük. 'Ülkeyi başsız bırakmayın, bir araya gelin' diyor. Ama ucuz siyaset yapanlar, hamaset nutukları sıkmaktan başka bir şey yapmıyor. 3-5 fazla milletvekili çıkarsanız ne olacak? Varsın batsın böyle iktidar. 7 Haziran öncesi olmayan terör ne oldu da 8 Haziran'da yeniden hortlatıldı. Bakan çıkıp 'Başkan yapsaydınız bunlar olmayacaktı' diyorsa, aslında her şey ortadadır demektir." - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Çetin Arık Türkiye Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title