Haberler

CHP'li Arık: Avrupa, Bizimle Alay Ediyor

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, geçen hafta siyasi heyetle Romanya'ya giderek orada 15 Temmuz darbe girişimi ve FETÖ örgütünü anlattıklarını belirterek, "Orada bize 'Tankın önüne nasıl yattığınızı, Meclis'in bombalanırken nasıl çalıştığını anlatmayın. Bunlar sizin vatandaşlık göreviniz. Bize bir gecede binlerce kişiyi nasıl terörist ilan ettiniz, bunlar teröristse bunlara nasıl izin verdiğinizi anlatın' diyorlar. 'Burada da 1 üniversite 15 okul var. Bunları sizin cumhurbaşkanınız, başbakanınız kurdurdu' diyorlar. 'FETÖ sizi çok mu üzdü' diye, inanın Türkiye ile dalga geçiyorlar. İşte yurt dışından Türkiye'nin görüntüsü bu" dedi.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, partisinin Talas ilçe örgütünün partiye emeği geçenler için düzenlediği 'Ahde Vefa Gecesi'nde konuştu. Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini ifade eden Arık, ülkenin Cumhuriyet, rejim, demokrasi ile kavgalı bir iktidar tarafından yönetildiğini anlatırken şöyle dedi:

"Diğer siyasi partilere baktığımızda da bir siyasi parti terörle bağını koparamamış, adeta her gün terör örgütünün propagandasını yapıyor. Oiğer siyasi partiy AKP'nin koluna takılmış ne yaptığını bilmiyor. İktidar partisine bakıyoruz, Başkanlıkla yatıp- kalkıyorlar. İşte böylesi ortamda bütün renkleri kucaklayan, farklılıklarımız zenginliğimizdir diyen, mağdur diyen, ezilenin yanında yer alan, insan, cumhuriyet, demokrasi, insan hakları diyen tek parti CHP'dir" diye konuştu.

İktidarın temel hedefinin demokrasi cumhuriyeti yok edip, dikta rejimini ülkeye getirmek olduğunu anlatan CHP'li Arık, bu yapılırken 'Millet', 'Milli irade' denildiğini, 'Milletin adamı' denilerek milletin kandırılmak istendiğini söyledi. Arık, şöyle devam etti:

"Bunların aslında milli iradeden anladıkları, kendi siyasi iktidarlarının devamı. Aksi bir milli iradeyi kesinlikle kabul etmiyor, ellerinin tersi ile itiyorlar. İktidarda kalmak için günün koşulları neyi gerektiriyorsa onu yapmaktan geri kalmıyorlar. 'Analar ağlamasın' diyorlar, terör örgütleri ile pazarlık yapıyorlar. Hendekler açılıyor, şehirler adeta bir cephaneliğe dönüştürülüyor. Oslo, İmralı, Dolmabahçe'de kirli pazarlıkları siyasi iktidarlarının devamı için yapıyorlar. Günün koşulları gerektiriyorsa, acımazsızca anaları ağlatmaktan geri durmuyorlar. İstanbul, Ankara, Suruç'ta bombalar patlıyor, insanlar ölüyor, her gün şehitlerimiz geliyor. Ama bunlar umurlarında değil. Bunların umurunda olan şey siyasi iktidarlarının devamı."

Geçtiğimiz hafta siyasi bir heyetle Romanya'ya gittiklerini de anlatan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, yurt dışından Türkiye'nin görüntüsünün olumlu olmadığını ileri sürdü. Arık, görüştükleri, Meclis Başkanı, Dışişleri bakanı, siyasi partilerin grup başkanları, sivil toplum örgütleri, AB temsilcileri ve gazetecilerin "Bize nasıl tankın altına yattığınız. Meclis bombalandığında nasıl çalıştığınızı anlatmayın. Bu sizin vatandaşlık göreviniz" dediklerini belirtirken şöyle dedi:

"Bize 'Siz öğretmenin nasıl terörist olduğunu, ya da bir günde 10 binlerce insanı nasıl terörist ilan ettiğinizi', 'Devletin izin verdiği bir sendika ya da bir bankaya para yatırmanın nasıl terörist bir eylem olduğunu anlatın' diyorlar. 'Eğer bunlar bir terör örgütüne yardım sağladılarsa, neden buna izin verip, göz yumdunuz' diye soruyorlar.  Orada 15 okul, 1 üniversite kurmuşlar, bize 'Bu okulları bize siz kurdurdunuz, Şimdi de gelmiş bu okulları kapatın diyorsunuz. Ne oldu, ne değişti? diyorlar. İnanın Türkiye ile dalga geçiyorlar. İşte yurt dışından Türkiye'nin görüntüsü bu."

İktidar partisini herkesin kandırdığını ve bu nedenle ülkeyi yönetemez halde olduklarını iddia eden Arık, döviz artışının, şehit haberlerinin devam ettiğini, nedeni sorulduğunda 'Kandırıldık' denildiğini, gelişmelere bakıldığında iktidarın 'cemaat' denilen FETÖ terör örgütü, kirli pazarlık yaptıkları PKK, birlikte tatil yaptıkları 'kardeşim dedikleri Esad yönetimi, 'Bizim öfkeli çocuklar' denilen IŞİD'in yanı sıra, ABD, Suudi Arabistan tarafından kandırıldığını ekledi.

- Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çetin Arık Türkiye Romanya Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
title