Haberler

CHP'li Altay, Sinop Nükleer Santral Projesini Sordu

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Sinop Nükleer Santrali projesi için çalışmaların başlanması ve kısa sürede Abalı Köyü sınırları içerisinde 130 hektarlık alan ormansızlaştırılarak 225 bin ağacın kesilmesi kabul edilebilir bir durum değildir" dedi.

Altay, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, "Santral alanı olarak belirlenen İnceburun, birçok medeniyetin hüküm sürdüğü Sinop'un tarihi, kültürel, arkeolojik ve doğal değerlerin bir arada görüldüğü ender bir yaşam alanıdır. Yarımada içerisinde 1. Derece doğal SİT olan Hamsilos Tabiat Parkını, 2. Derece Doğal SİT alanı olan Akliman mevkii ile 1. ve 3. Derece doğal SİT alanı statüsündeki Sarıkum Gölü bulunmaktadır" dedi.

Altay, soru önergesinde şöyle dedi:

"3 Mayıs 2013 tarihinde Japonya Başbakanı ile Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı arasında imzalanan hükümetler arası bir anlaşma dışında bir hukuki belge olmadan Sinop'ta yapılan faaliyetlerin yasal dayanakları nelerdir?

Bu uluslararası sözleşmenin koşulları nelerdir? Taraflar hangi yükümlülükleri üstlenmiştir?

TBMM'den onaylanmayan ve belki de onaylanmayacak bir anlaşma için bir ilin değerlerinin yok edilmesi nasıl açıklanabilir?

Sinop Nükleer santral projesi için yapılan teknik çalışmalar nelerdir? Santral alanı için verilmiş bir ÇED raporu yokken ormanların yok edilmesinin gerekçesi nedir?

Ülkemizin geleceği ve Sinop halkının yarınlarını çok açık bir şekilde etkileyecek bu proje için halk oylaması yapmayı düşünüyor musunuz?

60 km2 bir alanda olan İnceburun yarımadasının tamamının nükleer santral sahası ilan edilip Abalı Köyü, Kurtkuyusu, Soğucak ve Saraycık mahallelerini tamamen kaldırılacağı iddiaları doğru mudur? Tarih, çevre, arkeoloji ve kültürel değerlerin yok edilmesi Bakanlığınızın kuruluş kanununun gerekçelerine aykırı değil midir?"

Kaynak: ANKA / Güncel

Taner Yıldız Engin Altay İnceburun Sinop Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title