Haberler

CHP'li Altay: Khk'ların Ahlaki ve Vicdani Bir Hükmü Yoktur

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Kanun Hükmündeki Kararnamelerin yasal bir mührü olabilir ama ahlaki ve vicdani bir hükmü yoktur, olmayacaktır" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Kanun Hükmündeki Kararnamelerin yasal bir mührü olabilir ama ahlaki ve vicdani bir hükmü yoktur, olmayacaktır" dedi.

Mersin'in merkez Akdeniz İlçesi İstiklal Caddesi'nde bulunan Özgür Çocuk Parkı'nda bir araya gelen sivil toplum kuruluşları temsilcileri 'OHAL'e, KHK'lere, ihraçlara, açığa almalara, kayyumlara, başkanlığa hayır' yazılı pankart açtı. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit, KESK Dönem Sözcüsü Kenan Yazar, sendika başkanları ile çeşitli sivil toplum örgütü temsilcilerinin de aralarında olduğu grup, KHK'ye tepki gösterdi. KESK Dönem Sözcüsü Kenan Yazar, yeni KHK ile 4 bin 500 emekçinin işten aldığını belirterek, bugüne kadar işinde el çektirilen işçi ve emekçi sayısının yüz binleri aştığını söyledi. CHP Grup Başkanvekili Altay, adliyenin, mahkemenin olmasının orada adaletin olduğu anlamına gelmeyeceğini söyledi. Altay, bir ülkede parlamentonun olması da o ülkede demokrasinin olduğunun anlamına gelmeyeceğini dile getirerek, şunları söyledi:

"Eğer gerçekten gelişmiş ülkelerdeki gibi bir demokrasinin var olup olmadığının anlamanın temel koşullarından birisi temel hak ve özgürlüklerin anayasal güvence altına alınması ile ilgilidir. Temel hak ve özgürlüklerle ilgili devletten bireye, bireyden bireye yapılan hak ihlalleri ile ilgili mahkemelerin gerçekten yürütmenin sopası gibi değil de adaletin terazisi ile bu konularda hüküm vermesi ile ilgilidir. Biz KHK'lar için Anayasa Mahkemesi adı verilen bir mahkemeye gittik. Bunun anayasadaki çok temel hak ve özgürlükleri, anayasa ile güvence altına alınmış birçok temel hak ve özgürlüklerin açık ihlali olduğunu söyledik. Anayasa Mahkemesi'nin bu konuda daha önce aldığı iki karara rağmen adı Anayasa Mahkemesi olan yürütmenin sopası, gladyatörü gibi iş ve işlem yapan o heyet bizim bu iddiamızı geri çevirdi. Heyetin geri çevirdiği bizim iddiamızın ötesinde demokrasimize vurulan en ağır darbelerden biridir. KHK'ların yasal bir mührü olabilir ama ahlaki ve vicdani bir hükmü yoktur, olmayacaktır."

CHP'li Altay, KHK'larla kendileri gibi düşünmeyen toplumun bütün kesimlerine özelde de çalışanlara, akademisyenlere, Eğitim-Sen ve KESK üyelerine yönelik olarak hain, alçak bir silah olarak kullanan bu zalimlerin bu ülkenin başından biran önce defedilmesinin bir vatanseverlik sorumluluğu olduğunu kaydetti - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anayasa Mahkemesi Engin Altay Akdeniz Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title