Haberler

CHP'li Altay'dan MEB Nabi Avcıya Ygs Soruları

Chp Grup Başkanvekili Engin Altay, YGS sonuçları ve sınav analizlerinin neden yayınlanmadığının, kamuoyundan neden gizlendiğinin ve sıfır çeken öğrenci sayısının açıklanmasını istedi.

Chp Grup Başkanvekili Engin Altay, YGS sonuçları ve sınav analizlerinin neden yayınlanmadığının, kamuoyundan neden gizlendiğinin ve sıfır çeken öğrenci sayısının açıklanmasını istedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın Milli Eğitim Bakanı (MEB) Nabi Avcı tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu konuyla ilgili soru önergesi şöyle; "Üzerinde çok sıklıkla ve günübirlik politikalar nedeniyle oynanan eğitim sistemimin geldiği nokta büyük bir nitelik kaybıdır. Özelikle PİSA sınavları sonuçlara ile başlayan nitelik sorunu ( OECD Üyeleri arasında sondan üçüncü), Ortaöğretime geçiş sınavlarından sonra YGS de kendini iyice göstermektedir. 1 949 737 adayın sınavının geçerli sayıldığı 2014 YGS'de 900 000'e yakın adayın fen testinden tek bir doğru yapamaması, Matematik testinden 40 soruda 420 000 adayın hiç doğru yanıtının olmaması oldukça düşündürücüdür. Son dört yılda (2010-2014) Yükseköğretime Giriş Sınavlarında Türkçe ortalamasının 21,5'den 18.7'ye, Sosyal Bilgiler ortalamasının 12.4'den 11.2'ye, Matematik ortalamasının 11.4'den 6.1'e ve Fen bilgisi ortalamasının 4.6'dan 3.5'e düşmesi eğitim sisteminin nitelik erozyonu yaşadığını açıkça göstermektedir. Ayrıca bu yıl YGS sonrası sınava ilişkin istatistiklerin sadece grafik olarak verilmesi de kamuoyundan sonuçların ve başarı düzeyinin saklandığını akla getirmektedir."

"YGS SONUÇLARI VE SINAV ANALİZLERİ NEDEN YAYINLANMAMAKTADIR?"

Altay, "YGS sonuçları ve sınav analizleri neden yayınlanmamaktadır? Kamuoyundan gizlenmesinin gerekçesi nedir? Sınavda bu denli yüksek bir sayıda sıfır alınmasından bakanlık olarak sorumluluk duyuyor musunuz? Eğitim sisteminin bir nitelik sorunu yaşadığı gerçeğine karşılık aldığınız-alacağınız herhangi bir tedbir olacak mıdır? Özellikle sayısal bilimlerde öğrenci başarısının ve test ortalamalarının düşüklüğünün nedeni nedir?

Yaşanan başarısızlıklar sonucu müfredat yenilenmesi, soru çeşitliliğinde ve ölçme değerlendirme sisteminde yenilikler gibi pedagojik bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz? Son yıllarda eğitim sisteminde ve politikalarında sıklıkla yapılan değişikliklerin öğrenci başarısına olumsuz bir etkisi olmakta mıdır? Bu konuda bakanlığınızda yapılan bir çalışma var mıdır? 2003 yılından bu yana yapılan ortaöğretime geçiş sınavları - yükseköğretime geçiş sınavlarında test ve alanlara göre test ortalamaları ne olmuştur? Sınavlarda testlere göre sıfır ( 0) alan kaç aday vardır?" diye sordu.

(HT)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Engin Altay Nabi Avcı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title