Haberler

Sarayın Bir Aylık Dudak Uçuklatan Faturası Ödenmedi

Güncelleme:

CHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ali Demirçalı yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın elektrik faturasını TBMM'ye taşıdı.

CHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ali Demirçalı yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın elektrik faturasının ellerine ulaştığını belirterek konuyu TBMM'ye taşıdı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın 100 bin liralık gecikme bedeli olduğunu belirlediklerini söyleyen CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, "Saray'ın vatandaşa maliyeti arttıkça artıyor. Sarayın elektrik faturası ise ortalığı karıştıracak. Sadece bir aylık fatura bedeli 1 milyon lirayı aşan Saray'ın, borcuna da sadık olmadığı ortaya çıktı. Sarayın elektriğini kesecek mert bir memur arıyorum. Vatandaşı bu beladan kurtarsın" dedi.

SARAYIN 1 AYLIK ELEKTRİK FATURASI

Ali Demirçalı'nın yazılı açıklaması şöyle; "18.12.2014 ve 21.01.2015 tarihleri arasındaki elektrik faturası bedeli 1 milyon 140 bin 567 TL. Söz konusu dönemde 89 bin 262,053 kilovat elektrik tüketimi yapılmış. Enerji fonuna 8 bin, TRT'ye 16 bin TL'lik kesinti yapılmış. KDV matrahı 974 bin, Katma Değer Vergisi ise 175 bin TL.

SON ÖDEME TARİHİ GEÇTİ

Faturanın son ödeme tarihi ise 18.2.2015 olarak düzenlenmiş. Faturadaki en önemli detay ise önceki dönemden 106 bin 770 TL'lik borcun olması. Faturada bu borç ödenmez ise elektriğin kesileceği belirtiliyor.

ELEKTRİK KESİLECEK Mİ?

Söz konusu devreden borç Saray'ın borcuna sadık olmadığını gösteriyor ya da fatura o kadar kabarık ki ödenememiş. Sarayın elektriğini kesecek mert bir memur arıyorum. Vatandaşı bu beladan kurtarsın. Yoksulluğun, işsizliğin bu kadar arttığı, emeklinin evine ekmek götüremediği bir ortamda sadece Saray'ın Atatürk'ün mirasının katledilerek yapılması, binanın inşaat maliyeti değil bundan sonra da vatandaşın vergileriyle oluşan bütçenin sırtında bir kambur olarak kalmaya devam edeceği ortadadır. Sadece elektrik faturası 1 milyon lirayı aşan bu yapı AKP zihniyetinin topluma bakış açısının da göstergesidir" dedi.

TBMM BAŞKANLIĞI'NA SORU ÖNERGESİ SUNDU

Ali Demirçalı, "Hükümet yetkililerinin maliyeti gizlemek, küçük göstermek için 'Burası bir temsil makamıdır' yönündeki açıklamaları ise gülünçtür. Burası ancak savurganlığı, saltanat düşkünlüğünü, yüksek duvarlar arasındaki korkuyu temsil edebilir" dedi. Ali Demirçalı'nın konuyu TBMM'ye taşıyarak şu sorularımın yanıtlanmasını istedi; "Saray'ın elektrik faturasının yıllık maliyeti nedir? Dekorasyon, inşaat maliyeti, verilen yemeklerin bütçeye getirdiği yük ne kadardır? Bizim elimize ulaşan elektrik faturasındaki 106 bin liralık gecikme bedelinin nedeni nedir? "

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Ali Demirçalı Ak Saray Politika Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (377)

zaza:

helali hoş olsun sayın cumhurbaşkanımıza . . asaletin yeter . .

11
100
yanıtYanıtla
.mobilWeb@haberler.com:

TAYYİP İYİ YERE DÜKKAN AÇTI VALLA BULMUŞ BÖYLE KOYUN SÜRÜSÜ MİLLETI ETİNDEN ,SÜTÜNDEN, YÜNÜNDEN YARARLANIYOR KIZMAYA HAKKIMIZ YOK ADAMI BU MILLET BAŞA GETIRIYOR KAZ GIBI YOLACAK ODA BIZI

72
7
yanıtYanıtla
yazık:

HADİ TÜRKİYEM PAMUK ELLER CEBE ELEKTİRİK FATURASI ÖDEYECEZ

62
3
yanıtYanıtla
izmirli:

akp ye oy verenler padişahınız saltanat sürüyor siz asgari ücretle geçinin beter olun

51
7
yanıtYanıtla
vatansever:

ULAN GEZİZEKALILAR KARANLIKTAMI OTURSUNLAR helalı hoşolsun

11
46
yanıtYanıtla
bekirmobilWeb@haberler.com:

işte bu yüzden akp ye oy yok

53
4
yanıtYanıtla
yasin:

bence faturayı ak zihniyete oy verener versin ülke gelişiyor diyor sanki sen oturuyorsun ak sarayda

47
6
yanıtYanıtla
fatih li:

bu gün akp bıraksın başkası geçsin ondan daha fazla tüketir harcar hem de içki mezeleri dansözler oynatarak geç o ayakları hepsi aynı bk bir tanesi düzgün insan değil

9
43
yanıtYanıtla
MİLLİ İRADE:

LA yeter saray saray TC Baskanlık sarayıdır burası işine gelmeyen hazımsızlıktan gebersin biz oy verdik birdaha ` ile gelecez varmı itirazı olan teres ler.

25
25
yanıtYanıtla
AKP Mobil-IOS:

Ulan adam o sarayı kendine yapmadi senin benim çocuklarımıza torunlarımıza yaptı devlet için Şahıslar degil yaptığı iş vasıflar Önemlidir de de oku Yada okut çocuğunu git otur o saraya Sayın cumhurbaşkanı Ölümsüz değildir yası genç de değildir ama sizin Dediğiniz kadar da değildir

10
39
yanıtYanıtla
Tüm 377 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title