Haberler

CHP'li Aksünger, Plajda Dağıtılan "Hanım Tesettürlü Olmalı" Broşürü Meclis Gündemine Taşıdı

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, Sakarya Karasu plajında dağıtılan "hanım tesettürlü olmalı", "pantolon giymemelidir" ifadelerinin yer aldığı broşürü Meclis gündemine taşıdı.

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, Sakarya Karasu plajında dağıtılan "hanım tesettürlü olmalı", "pantolon giymemelidir" ifadelerinin yer aldığı broşürü Meclis gündemine taşıdı.

Aksünger yaptığı açıklamada, broşürde yer alan ifadelerin kadına çalışmayı, izinsiz dışarı çıkmayı, terlik, çorap giymeyi ve hatta müzik dinlemeyi bile yasakladığını söyledi.

Konuyu Meclis gündemine taşıyan Aksünger, İçişleri Bakanı'nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, 25-26 Haziran tarihlerinde çeşitli basın yayın organlarında yer alan bir haberde, kendilerini İsmail Ağa Cemaati görevlisi olarak tanıtan, sarıklı ve cübbeli kişilerin plajda tatil yapanların yanına giderek kapanmaları konusunda nasihatte bulundukları ve 72 maddelik broşür dağıttıklarının iddia edildiğini kaydetti.

Dağıtılan broşürde, "hanım tesettürlü olmalı", "çalgılı düğünlere gitmemeli", "insanların gezdiği yerlerde oturmamalı", "kocasından izinsiz dışarı çıkmamalı" "kaşını aldırması, saç ektirmesi ve estetik yaptırması haramdır", "pantolon giymemelidir" vb. ifadelerin yer aldığını belirten Aksünger şu soruları yöneltti:

"Size göre "tebliğ' anayasal bir hak mıdır? Tebliğ adı altında yapılan bir nevi psikolojik taciz değil midir? Söz konusu eylem ile ilgili herhangi bir hukuki süreç başlatmayı düşünüyor musunuz?

Sizce, 28 Şubat sürecinde ikna odalarında başörtülü öğrencilere yapılanın bu olaydan farkı var mıdır?

İnsanların giyimi, inancı, siyasi tercihi ve yaşam tarzı yüzünden rahatsız edilmesi, ötekileştirilmesi sizce doğru mudur?

Sizce broşürde yazılanlar insan temel hak ve özgürlüklerin kısıtlamasına yönelik değil midir? Dağıtılan broşürde kadınlar için yazılan maddeleri onaylıyor musunuz?

Bu kişiler hakkında her hangi bir işlem yapacak mısınız?"

Kaynak: ANKA / Güncel

Sakarya Karasu İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title