Haberler

CHP'li Akkiraz'dan Emrullah İşler'e Sert Yanıt

Güncelleme:

Sabahat Akkiraz, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'in cemevleriyle ilgili açıklamasına "Bunun kararını vermek haddiniz değil" şeklinde yanıt verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'in, "Cemevini ibadethane olarak kabul edemeyiz" sözlerine, "Başbakan yardımcısı Cemevi açıklamasında bulunmuş içindeki kin dışarıya vurmuş; cemevi ibadethane değil. Camiye buyurun diye. Aleviler kimseye neresi ibadethane diye sormuyor. Cemevi ibadethanedir. Kararını vermek ne iktidarın ne de başkalarının haddi değildir" diyerek tepki gösterdi.

"SİZDEN İSLAM ÖĞRENECEK DEĞİLİZ"

"Başbakan yardımcısı ya da iktidarın diğer mensupları; Alevilere kimse ibadethane dayatması yapamaz" diyen Akkiraz şunları kaydetti: "Aleviler bildiği, inandığı biçimde ibadet eder. İktidar önce halkının tamamının iktidarı olsun; aleviler söz konusu olunca ağızlarından çıkan ve zikrettikleri iftira ve küfürlerden vazgeçsin. Alevi nerede nasıl ibadet yapacak bunun kararını kimse veremez. Kimsenin onlara sorduğu da yok. Cemevi konusunda yasa tekliflerimizi AKP parmak sayısı ile yok sayabilir. Ama binlerce Cemevinde her Perşembe cem tutmamızı engelleyemez. Hz Hüseyin'i, peygamber ailesini katledenlerin yolundan yürüyen, biz yezitten yanayız diyen iktidar ve yandaşlarından İslam öğrenecek değiliz.

"ÖNCE TARAFINIZA BAKIN VE UTANIN"

Aleviler konusunda hazırladığımız raporda alevilerin nasıl sistem dışına itildiğini göstermiştik; iş yok, aç bırak, tahrik et ve yok say. Siyasal olarak partimde bende yasal düzenlemeler için çalışıyoruz. Parmak sayısı ile bugün engellesen de hak batıl olmayacak. Haklar alınacak. İşin özü televizyonlara yansıdı; biz Hz. Hüseyin'den değil yezitten yanayız diyecek kadar inancı siyasallaştıranlar; önce tarafınıza bakın ve utanın."

Kaynak: ANKA / Güncel

Sabahat Akkiraz Emrullah İşler Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (48)

fcı:

Sabahat hanımı tebrik ederim. İslamcılar kendileri gibi gerici, ayrımcı, hırsız olmadıklarından Alevileri sevmez. Öyleyse sevmesinler zaten. Alevilerin yolu Muhammed'in yolu, Muhammed'in yolu hak yolu.

32
15
yanıtYanıtla
dogan doganhdogan@hotmail.de:

Islam tarihini bilmeyen 1400 senedir muaviyeyi hazret i kilan ehlibeyt i katleden yezidin yolunda iz süren bir zihniyet en baska da birsey beklenmez.namaz dan farz dan bahsedeceginize önce saygi yi öğrenin.

yanıt0
yanıt0
Ustad:

Kimin haddine senin gibilere mülümanlıgı ögretmeye. Sen müslümanlıgı Selanikten gelen Masonlardan ögrendin

20
25
yanıtYanıtla
ilhan can:

be imansızlar siz islamı ne bilirsiniz siz ancak saz çalıp çengi oynatmayı bilirsiniz senin inandığın Hz.ALİ namaz kılarken şehit edildi bunu bilmiyor musun git camii ye sana zorluk çıkaran mı var belki sende o cemevinde çengi olarak oynamışsındır.

19
13
yanıtYanıtla
mhp:

sayın bakan siz önce müslüman olun,türk ve atatürk düşmanlığını çakma dinciliği bırakın ondan sonra başlarına dil uzatın.sizlerinde nasıl dini kullandığınızı bilenler biliyor...bir tek siz biliyonuz müslümanlığı....

21
10
yanıtYanıtla
namaz kılmak farz:

alevilerin islama sahip çıkmasını hayretle karşılıyorum biz ayrı bir diniz deseler tamam sıkıntı yok ama, islama nereden çıktığını kendilerinin bile açıklayamadığı bidatları ekleyerek ve yahudi ve hıristiyanların bile rasulullahta olduğunu söylediği dini ibadetleri yok saymaları sonra islama birinci dereceden sahip çıkmalarını bir türlü anlayamıyorum

16
12
yanıtYanıtla
asimilasyon:

hz. Aliyi alet ediyorlar halbuki alakaları bile yok..kendilerine göre bi yol tutturmuş gidiyolar müslüman gibi desen değil başka türlü değil yazık ya!!

15
12
yanıtYanıtla
MADENCİ:

Alevilik dinmidir mezhepmi din olmadığına göre mezhepmidir öyleyse neden en çok hz.Ali öne çıkıyor diğer bütün mezheplerde hz.muhammed ön pılana çıkıyor örtünmek farzdır sabahat teyze

15
12
yanıtYanıtla
murat coşkun:

SEN NE ANLASIN İSLAMDN DEVLET DÜŞMANI

12
13
yanıtYanıtla
canım:

guruluyum cünkü aleviyim..mutluyum cünkü aleviyim..sünniler gibi kul hakı yemiyorum.isanın kellesini kesmiyorum..kul hakkı yemiyorum....ülkemi seviyorum

10
15
yanıtYanıtla
Tüm 48 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title