Haberler

Akkiraz: AKP'den Önce Biz Aleviler Kendimize Kızılderili Diyorduk!

Güncelleme:

CHP'li Sabahat Akkiraz, Başbakan Erdoğan'ın Alevilerin Alevi olduğunu AK Parti döneminde dile getirebildiği yönündeki açıklamalarını sert bir dille eleştirdi.

CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz, Başbakan Erdoğan'ın, Alevilerin Alevi olduğunu AK Parti döneminde dile getirebildiği yönündeki açıklamalarını eleştirirken, "AKP'den önce zaten biz Aleviler kendimize Kızılderili diyorduk. Kendisi ve partisinin Alevi düşmanlığı açıktır, nettir, planlıdır" dedi.

Akkiraz, Twitter hesabından Başbakan Erdoğan'ın Alevilere yönelik açıklamalarına tepki gösterdi.

"BAŞBAKAN'A ÇOK GÜLDÜM"

"Başbakan; "Aleviler Aleviyim diyorsa bizim zamanımızda' demiş" diyen Akkiraz, "Çok güldüm. AKP'den önce zaten biz Aleviler kendimize Kızılderili diyorduk" ifadelerini kullandı.

Akkiraz, şunları kaydetti:

"Başbakan Alevileri seçmenleriyle karıştırıyor herhalde; Alevilerin haklarını çalan, cemevine hakaret eden, katillerine hayırlı olsun diyen Alevilere Yuh çektiren, katillerini seçim meydanlarında öven kendisi ve partisinin Alevi düşmanlığı açıktır, nettir, planlıdır. Aleviler her dönem hak ve kimlik mücadelesi vermiştir. AKP döneminde Alevilerin nasıl fişlendiğini herkese göstermedik mi? 2011 yılında sormuştum; kamuda Alevi bir genel Müdür, üst düzey bürokrat, bakan, Bakan yardımcısı, rektör, başhekim, emniyet müdürü var mı? Yok. Başbakan Alevileri çalışma arkadaşı olarak ister mi? İstemez. Başbakan müşaviri yapsa; halkı tekmeletemez tabi. Böyle bürokrat olur mu? AKP Alevilerin haklarını parmak sayısı ile onlarca kez çaldı. Alevi gençlerin kamuda istihdamı KPSS sınavı dışında mülakat konarak engellendi. Şimdi aleviler ancak bizim zamanımızda nefes aldı de; Gezi sürecine Alevi ayaklanması diyecek kadar beyin yoksunu yandaşlara anlatsın bunu. Camiye ayakkabı ile girdiler; yalan. Kabataş'ta türbanlı bacımızı dövdüler; yalan. Aleviler AKP döneminde Aleviyiz diyebildi; yalan."

Kaynak: ANKA / Güncel

Sabahat Akkiraz Ak Parti Twitter Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (34)

KARBON:

BÖYLE CAHİL BİRİNİ ANCAK CHP MİLLETVEKİLİ YAPAR BE CAHİL KADIN ATALARINI ÖLDÜREN PARTİDE SİYASET YAPMA GİBİ BİR DURUMUN VAR SEN DEĞERLERİNİ SATALI ÇOK OLMUŞ ÇIKIP KONUŞYORSUN BİRDE ZEKADAN YOKSUN BİRİSİN GİT BATAKHANELERDE ŞARKI SÖYLEMEYE DEVAM ET

29
16
yanıtYanıtla
hakim:

bu kadın utanmadan ekranların karsısına geciyor ya şoyle olmuş boyle olmuşboş laflara karnımız tok ben eleviyim ama sende ve chp de igreniyorum dini kendinize siyaset yapmayin birakın kım neyi seciyorsa onu yasasın kardeşim

30
11
yanıtYanıtla
semssems@hotmail.com:

sen aleviysen bende koyunum. Dini siyasete alet etmiyor bizi eziyorsunuz diyor. Bir alevi vatandaşı kolay toplumun içinde ben aleviyim diyemiyor. Sen neyin kafasındasın sanki hanifi sunni olmak büyük işmiş gibi.

yanıt0
yanıt0
HAKIMyesilgozler-34@hotmail.com:

SEMS SEN KUYUNSAN BEN BİLMEMM O PARTİ ZATEN AVİLERİ DUSMANI .. HER GUN AYAKLAR ATINA ALIYOR DAHA NE DIYE O PARTIYI SAVUNUYORSUNUZ ALEVİ OLAN O PARTIYE KACIYO EN BUYUK ALEVİRE ZARAR VEREN BASKA PARTI VAR MI BİRAZ ELİNİZİ VİCDANIZA KOYUP KONUSUN ??

yanıt0
yanıt0
KATİL İSRAİL:

SABAHAT HANIM SENİ SEVER,SAYARIZ AMA BU KONUDA TAYYİBİN HAKKINI İADE ET

13
26
yanıtYanıtla
RAHMİ GÜLGÖNÜL:

DOĞRU ALEVİLER DAHA EVVELDEN SAKLANIRLARDI.SANKİ ALEVİ OLMAK AYIPMIŞ GİBİ.TAYYİP DÖNEMİNDE ALEVİ GÖĞSÜNÜ GERE GERE ALEVİYİM DİYEBİLİYOR

20
16
yanıtYanıtla
CAN:

RTE DOĞRU SÖYLÜYOR BİZ CANLAR KENDİMİZİ 10 YIL ÖNCESİNE KADAR OKULDA, İŞYERİNDE SAKLARDIK. KİMLİĞİMİZİ SÖYLEYEMEZDİK. BUNUN HAKKINI VERMELİYİZ.

22
12
yanıtYanıtla
zaza:

sonunakadar akp gundiler

13
19
yanıtYanıtla
semssems@hotmail.com:

yarın elektriğini kestiklerinde taşlama adamları :)

yanıt0
yanıt0
hasan:

hadi ordan kiraz mi cilek mi nesin sen kimsin devleti elestriyorsun düne kadar türkü söylüyordun sana mi düstü devletin isleri..sen türkü söylemene bak sana kimsenin ihtiyacida yok

20
12
yanıtYanıtla
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title