Haberler

CHP'li Akkiraz'ın İstifa Dilekçesi CHP Genel Başkanı'nda

Güncelleme:

CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiray'ın istifa dilekçesi danışmanı aracılığıyla CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na iletildi.

Akkiray'ın danışmanı CHP Genel Başkanı'nı TBMM'deki makamında ziyaret ederek istifa dilekçesini verdi. Akkiray'ın danışmanı istifa dilekçesini sunarken, "Takdir sizin" dedi. Edinilen bilgiye göre Akkiray'ın danışmanı bazı vekillerin tepkisini hatırlatması üzerine Kılıçdaroğlu, "Hadlerini aşmışlar" dedi.

İŞTE AKKİRAZ'IN İSTİFA DİLEKÇESİ

Akkiray'ın,TBMM Başkanlığına yazılan 15 Mayıs tarihli istifa dilekçesinde şu ifadeler yer aldı:

"13 Mayıs 2014 günü Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden kazasında 300'den fazla vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Bu büyük trajedi karşısında siyasal sorumluluk iktidarda olmasına rağmen yetkililerin istifa kurumunu işletmedikleri, koltuklarını koruyabilmek uğruna olayı akışına bıraktıkları üzüntü ile görülmektedir. Soma faciasında hayatını yitiren işçi kardeşlerimizin, ailelerinin ve halkımızın vicdanında siyaset kurumunun daha fazla yıpranmaması, istifa etmenin de siyasal bir erdem olduğunun tekrar hatırlanması ve ben adamımı yedirmem mantığının artık siyasal bir argüman olmaktan çıkması için, TBMM İstanbul milletvekilliğinden istifa ediyorum."

GENEL KURULCA GÖRÜŞMESİZ KARAR VERİLİYOR

Meclis İçtüzüğüne göre, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliğinden istifa eden milletvekilinin istifa yazısının gerçekliği Başkanlık Divanınca yedi gün içinde incelenip tespit edildikten sonra üyeliğinin düşmesine Genel Kurulca görüşmesiz karar veriliyor.

Kaynak: ANKA / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Sabahat Akkiray Sabahat Akkiraz İstanbul Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (5)

Yıldız Deliormanundefined:

Faruk çelik onurlu davranış görsün de ders alsın

18
11
yanıtYanıtla
ibrahim:

istifa siyasi bir erdemdir.demiş...eğer istifa siyasi bir erdemse o zaman tüm chp milletvekilleri erdemlerini göstersinler.

7
8
yanıtYanıtla
berliner:

AVRUPA hükümetlerini örnek gösterip hükümeti ISTIFAYA davet edenler acaba AVRUPAda 4-5 secim kaybeden genel baskanlarin durumu ne oluyor bir aciklayabilirlermi ?

9
2
yanıtYanıtla
demokrat:

sanatcıyken millet seni seviryordu evet ama siyasette olmadı be sabahat

1
4
yanıtYanıtla
ahmet:

ŞOW tamamlandı.sana dedikki !! emeklilik hakkındanda istifa et.benim diğer vatandaşlardan madencilerden farkım ne?? onlar 30senede emekli olamıyor ben 2 senede emekli oluyorum farkımızı söyleyin hem vekiller hem insanlar öğrensin.gerçek eşitlik olmadığından bütün haklarımdan istifade etmek midemi bulandırıyor.daha fazla haksızlık istemediğimden bütün haklarımdan istifa ediyorum....deseydin..işte gerçek vekil diyecektik..MECLİSTE İNSANLARIN GURURLA İŞTE !! HEPİMİZİN VEKİLİ !! diyeceği kimse neyazıkki YOK

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title