Haberler

CHP'li Akkiraz'dan Şarkıcı Seda Sayan Hakkında Suç Duyurusu

Güncelleme:

CHP'li Sabahat Akkiraz, iki eşi ve arkadaşını öldüren şahsı programına çıkaran şarkıcı Seda Sayan hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiray (Akkiraz), iki eşi ve bir arkadaşını öldüren şahsı programına çıkaran şarkıcı Seda Sayan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Akkiray'ın avukatları Hilal Akdeniz, Özüm İlke Dinç ve Onur Bayraktar'ın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği suç duyurusu dilekçesinde, Sayan'ın konuğuna "Bu kadar güler yüzlü bir katil gördünüz mü?" demesinin tepkilere artırdığı belirtildi.

MEŞRULAŞTIRMA İDDİASI

Konuğuna "Peki erkek karısını neden öldürür?" şeklinde bir soru yönelten Sayan'ın kadın cinayetlerini meşrulaştırmaya çalıştığı iddia edilen dilekçede, konuğun yaşadığı olayın olağanmış gibi topluma lanse edildiği savunuldu.

"PROGRAMA, KANALA, YAPIMCIYA VE SAYAN'A TEPKİ YAĞDI"

Programda, hakkında tecavüz iddiaları olan bir başka kişinin de konuk edildiği ileri sürülen dilekçede, şu ifadelere yer verildi:

"Yayın boyu suçu ve suçluyu öven tavırlar içerisinde bulunan, yaşanan bu vahim olayları meşrulaştırmaya çalışarak kamu düzenini tehlikeye sokan şikayetli sunucu yönetimindeki program, bitiş saati beklenmeden gelen tepkiler üzerine şikayetli kanal tarafından kesilmiştir.

Yayının kesilmesinin ardından, haberi sunan birçok haber sitesinde halk tarafından Seda Sayan ile programı yayınlayan kanala, yapımcıya ve yönetmene tepkiler yağmaya devam etmiş, birçok kişi RTÜK'ü arayarak tepkisini dile getirmiştir."

"CEZALANDIRILSIN"

Dilekçede, konuğun işlediği suçlar nedeniyle hakkında birden fazla kesinleşmiş mahkumiyet bulunduğu vurgulanarak, "mesleği nedeniyle topluma mal olmuş şikayetli Seda Sayan ile programı yayınlayan televizyon kanalının 2 Eylül 2014'teki program sırasında gerek adı geçen şahsa yöneltilen söylemler, tavırlar ve ifadeler ile gerekse suçtan zarar görene karşı sergilenen hareketler ve hatta yapılan yayın nedeniyle, suç işlemeye halkı alenen tahrik ve teşvik ettikleri ve suçu ve suçluyu alenen övdükleri için işledikleri sabit olan suçlar nedeniyle kamu davası açılarak TCK'nın 214 ve 215 ve diğer ilgili maddeleri gereğince cezalandırılmaları" talep edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Sabahat Akkiray Sabahat Akkiraz Seda Sayan Akdeniz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500

Yorumlar (11)

AYŞE KAYA:

AKKİRAZ SENİ SEVİYORUM CHP İLK KEZ DOĞRU BİR İŞ YAPTI

19
3
yanıtYanıtla
bartin:

Ne yapmis Ayse??

yanıt0
yanıt0
AYŞE KAYA:

kaldırın programı bu kadar önemlimi

22
0
yanıtYanıtla
sera:

Bence de cezalandirilsin boyle sacma sapan seymi olur coluk cocuk herkes izliyor bu programi insanlari boyle olumsuz sekil de etkilemeye ne haklari var. . . .

15
0
yanıtYanıtla
insanoglu:

Zavalli kadin reyting icin ne yapacagini sasirdi, Allah yardim etsin

13
1
yanıtYanıtla
ayıp:

böyle programmı olur? sırf reyting uğruna katiller normal sayılıyor bide kendini botokslu millet vekili diyerek savunuyor ne alaka bu konuyla senin heryerin botoks

12
0
yanıtYanıtla
???:

Sayın Akkiraz CHP''den istifa etmemiş miydi?

5
5
yanıtYanıtla
...:

seda sayan ve onun haberlerinden bıktım usandım artık ben her haber açtığımda görmek zorundamıyım , lütfen . . .

9
0
yanıtYanıtla
HABERİN OLSUN BİZ KENDİ KENDİMİZİ YERİZ:

SEDA SEYREDİLMEYEN PROGRAMINA HEM SİYASET HEM KAN HEM TİCARET EKLEMEYİ İYİ BİLİR. . . ÇOCUK ÇIKARMAYIN BAK GELİRİM ORAYA DİYOR. . SEDA ÇIKARALIM Kİ HER KEZE DERS OLSUN DİYOR. . . ÇOCUK BU HERİF BEN 13 YAŞINDA ANASIZ BIRAKTI DİYOR. . GELİR VURURUM DİYOR. . . KEŞKE GELSE DE SEDA YI VURSA . . . DİYESENİZ GELİYOR. . . YAZIKLAR OLSUN BU TAHRİKLERE. . . SABIR VERSİN KALANLARA. . . SEDA ACAYİP GERDİRMİŞSİN YİNE 10 YIL ÖNCEKİ GİBİSİN. . . BU PROGRAMDA SİYASETÇİYE KÜSÜLMEZ KADIRGALIYSAN AKLIN VARDIR. . . ONA GÖRE CEVAP VER. . YANLIŞ YAPILABİLİR EKİP TARAFINDAN DAHA PSKOLOJİK DÜŞÜNÜLMELİDİR BELKİ BÖYLE TİPLER. . .

6
0
yanıtYanıtla
yalnızkurt:

Bu gibi proğramlar zaten toplumu uyutup malı götürmek için yapılıyor. Oturup günboyu butip boşluk proğramlar seyredip sonra da benim niye yok diyorlar. LÜTFEN yaptığınız proğramlar bir değer taşısın

5
1
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title