Haberler

CHP'li Ağbaba: "Osmanlıca Bu Saatte Mecbur Olsa Ne Olur, Olmasa Ne Olur?"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, Karaman'da: - "(Liselerde Osmanlı Türkçesi dersi) Şimdi ne tartışılıyor; 'Osmanlıca liselerde zorunlu ders olsun'. Çağdaş ülkelere bakın neler tartışılıyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, Karaman'da: - "(Liselerde Osmanlı Türkçesi dersi) Şimdi ne tartışılıyor; 'Osmanlıca liselerde zorunlu ders olsun'. Çağdaş ülkelere bakın neler tartışılıyor. Bir de bizim yaşadığımız memlekette neler tartışılıyor. Osmanlıca bu saatte mecbur olsa ne olur, olmasa ne olur?" Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, liselerde Osmanlı Türkçesi dersinin verilmesine ilişkin, "Şimdi ne tartışılıyor; 'Osmanlıca liselerde zorunlu ders olsun'. Çağdaş ülkelere bakın neler tartışılıyor. Birde bizim yaşadığımız memlekette neler tartışılıyor. Osmanlıca bu saatte mecbur olsa ne olur, olmasa ne olur?" dedi.Ağbaba, partisinin Karaman il başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında, CHP'li belediyelerin, Türkiye'nin en başarılı belediyeleri olduğunu savundu.CHP'nin "Kardeş Belediyeler Projesi" programı kapsamında bu kente geldiğini anımsatan Ağbaba, "CHP'li belediyeler, Türkiye'nin en başarılı belediyeleridir. 'Kardeş Belediyeler Projesi' ile sadece belediyeler kardeş olmayacak. Antalya ile İzmir, Karşıyaka ile Muratpaşa ve Karamanlılar da kardeş olacak. Artık Karamanlıların oralarda bir kardeşleri, bir abileri var. Ben bu projenin Karaman'daki beldelerimizin büyümesine, gelişmesine katkıda bulunacağına inanıyorum" diye konuştu.- 19. Milli Eğitim Şurası kararlarıAğbaba, geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Şurası kararları gereği bazı okul müdürlerinin görevden alındığını ileri sürerek, şunları kaydetti: "Cumhuriyet ve Atatürk değerlerine inanan, laik, demokratik cumhuriyet değerlerine bağlı, bir tek okul müdürü bırakmadılar. 'Paralel yapı, cemaat operasyonu' dediler, nerede cumhuriyet değerlerine bağlı okul müdürü varsa,hepsini görevden aldılar. Şimdi de okul müdür yardımcılarına sıra geldi. Kendi siyasi görüşüne mensup olmayan herkesi yok sayıyorlar. Şimdi ne tartışılıyor; 'Osmanlıca liselerde zorunlu ders olsun'. Çağdaş ülkelere bakın neler tartışılıyor. Bir de bizim yaşadığımız memlekette neler tartışılıyor. Osmanlıca bu saatte mecbur olsa ne olur, olmasa ne olur? Onların hesaplaşmaya çalıştıkları şey başka. Hesaplaşmaya çalıştıkları, laik eğitim sistemi. Her fırsatta bunu yapıyorlar."- Ortadoğu'daki gelişmelerIrak, Suriye ve Mısır'da yaşananlara dikkati çeken Ağbaba, "Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nde 9, 10 ve 11 yaşında kız çocukları köle pazarlarında satılmıyorsa, Türkmen olduğu için kadınlarına tecavüz edilip katledilmiyorsa, Kobani'deki gibi insanlar Kürt olduğu için öldürülmüyorsa, herkes laik demokratik cumhuriyete sahip çıkmalıdır. Bugün Suriye ve Irak gibi değilsek, bunlar hep demokratik cumhuriyet sayesindedir. Bu Mustafa Kemal Atatürk'ün sayesindedir" ifadelerini kullandı.Programa, CHP İstanbul Milletvekili Osman Korutürk, Parti Meclis üyesi ve Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Ertuğrul, Karşıyaka İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Muratpaşa İlçe Belediye Başkanı Ümit Uysal, CHP Karaman İl Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı ve partililer katıldı. .

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Veli Ağbaba Karaman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title