Haberler

CHP'li Ağbaba Malatya Smmmo'yu Ziyaret Etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nı (SMMMO) ziyaret ederek, oda yöneticileriyle bir süre sohbet etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'nı (SMMMO) ziyaret ederek, oda yöneticileriyle bir süre sohbet etti.

Ziyarette duyduğu memnuniyeti dile getiren Malatya SMMMO Başkanı Nuh Boyraz, "Ülkemizin yakın zamanda atlattığı badirede odamız dimdik durdu. Durmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi'nin birlik ve beraberliğimiz adına göstermiş olduğu tavırdan dolayı takdir ediyoruz. Malatya SMMMO 600 sicile ulaşmış, 450 faal üyesi olan akademik büyük bir camia. Gerek oda olarak mekansal sorunlarımız var, gerekse kanunların getirdiği bir takım sıkıntılar var. Özelikle ücretlerle ilgili meslek camiamızın sıkıntıları var. Arkadaşlarımızla birlikte bu sıkıntılarımızı anlatan bir dosya hazırlayıp siyasilerimize ulaştıracağız" şeklinde konuştu.

Malatya Muhasebeciler Odası'nın en önemli meslek örgütlerinden biri olduğunu belirterek sözlerine başlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise muhasebeciliğin zor bir meslek olduğunu kaydetti. Ağbaba, "Sizler aslında devletle, esnaf-tüccar arasında önemli bir köprüsünüz. Türkiye'nin yaşadığı sıkıntılara bakınca, sizin mesleğin önemi daha da ortaya çıkıyor. Türkiye'de ki önemli sorunlardan birisi kayıt dışılık. Kayıt dışılık sürdükçe sizin mesleğini sürdürmeniz zorlaşıyor. Kayıt dışı ekonomi en aza inmediği sürece ekonominin gelişmesi düşünülemez. Türkiye'de vergisini veren insanlar cezalandırılıyor. Zaman zaman aflar geliyor ama yaralara merhem olmuyor. Bu yasalar Meclis'te gündeme geldiğinde, meslek odalarının görüşlerini alıyoruz. Meslek odalarının 'evet' dediğine, 'hayır' demiyoruz. Türkiye'deki ekonominin nasıl düzelebileceğini en iyi siz biliyorsunuz. Bu anlamda sizin söylediklerinizin dışında hareket etmiyoruz. Meslek örgütlerinin, sivil toplum kuruluşların önemi 15 Temmuz'da bir kez daha ortaya çıktı. Darbe girişimi önlendiyse siyasi partilerin, ordudaki laik demokratik cumhuriyete bağlı subayların çok önemi var. Halkın büyük katkısı var. Meslek örgütlerimizin net bir duruş sergilemesi, tavır alması darbenin püskürtülmesinde büyük önemi var. Hem odanızı hem de tüm muhasebecileri kutluyorum. Umarız Türkiye bu yaşadıklarımızdan ders çıkarır. Bundan sonra laik demokratik cumhuriyetin işlevsel olması sağlanır" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Veli Ağbaba Türkiye Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title