Haberler

CHP'li Ağbaba: Cumhurbaşkanı Kendini Açığa Verdi

Güncelleme:

Chp Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, her gün 4 saatten fazla konuşan bir Cumhurbaşkanı olduğunu belirterek, "Geçmişte, 'Faili meçhul cinayetleri paralel yapı işledi' dedi. Burada aslında kendini açığa verdi. Eğer böyle bir şey varsa bu suçu birlikte işlediler. Daha önce kolkola yürüdükleri paralel yapı dedikleri örgüt işlemiş ise buradan savcılara sesleniyorum, ihbarda ve suç duyurusunda bulunuyorum" diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağababa, Haziran ayında yapılacak olan milletvekilliği genel seçimleri öncesi Muğla'da partililer ile bir araya geldi. CNS Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısına Ağbaba'nın yanı sıra, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, CHP'li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, ilçe belediye başkanları, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Konuşmasında savcılara seslenen Ağbaba, "Her gün 4 saat konuşan bir Cumhurbaşkanı var. Geçmişte, 'Faili meçhul cinayetleri paralel yapı işledi' dedi. Burada aslında kendini açığa verdi. Eğer böyle bir şey varsa bu suçu birlikte işlediler. Daha önce kol kola yürüdükleri paralel yapı dedikleri örgüt işlemiş ise buradan cumhuriyet savcılarına sesleniyorum. İhbarda bulunuyorum ve suç duyurusunda bulunuyorum. Burada 12 yıldır iktidarda olan şu anki mevcut Cumhurbaşkanı da suçludur: 'Bu iddialar Cumhuriyetin savcıları tarafından araştırılmalı" diye konuştu.

Ağbaba, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi ne tartışılıyor; 'Osmanlıca liselerde zorunlu ders olsun'. Çağdaş ülkelere bakın neler tartışılıyor. Bir de bizim yaşadığımız memlekette neler tartışılıyor. Osmanlıca bu saatte mecbur olsa ne olur, olmasa ne olur? Onların hesaplaşmaya çalıştıkları şey başka. Hesaplaşmaya çalıştıkları, laik eğitim sistemi. Her fırsatta bunu yapıyorlar." - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Veli Ağababa Veli Ağbaba Muğla Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

bulamlimobilWeb@haberler.com:

Dogruya dogru

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title