Haberler

CHP'li Adaylar Mazbatalarını Aldılar

BİLECİK (İHA) – CHP Bilecik İl Teşkilatı'nın aday belirleme için üye bazlı yapılan ön seçimlerinde 1'inci ve 2'inci sıra çıkan milletvekili adayları adaylık mazbatalarını aldılar.

Bilecik'te yapılan üye bazlı ön seçim sonucunda CHP Bilecik Milletvekili 1'inci sıra adayı çıkan Yaşar Tüzün ile 2'ini sıra adayı çıkan Çağatay Karaahmet Bilecik Ağır Ceza Reisi Halil İbrahim Aktepe'nin elinden adaylık mazbatalarını aldılar.

CHP Bilecik İl Başkanı Şinası Çetinkaya. bilindiği üzere geçen pazar günü demokrasinin bir parçası olan ön seçimi tamamlayarak adayları belirledikleri belirterek, "Bu nedenle adaylarımız mazbatalarını bugün almışlardır. Bunu üzerine bunu sizlerle paylaşmak istedik" dedi.

CHP Bilecik Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, "1'inci sıra adayımız sayın Yaşar Tüzün, 2'inci sıra adayımız sayın Çağatay Karaahmet'tir. Bilecik'ten 7 Haziran seçimleri akşamı da 2 Milletvekili çıkaracağımıza inanıyorum" dedi

CHP Bilecik 2'inci sıra aday olan Çağatay Karaahmet, " Cumhuriyet Halk Partisi'nin Bilecik'te ve tüm Türkiye'de birinci parti olması için Meclis'te çoğunluğu yakalaması için mücadelemize devam edeceğiz. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Elbette demokrasinin gereğidir. Demokrasilerde sonucu belirleyen sandıktır. Sandığın neticesinde saygı duymak, demokrasiye saygı duymaktır" dedi.

CHP Bilecik 1. sıra Milletvekili adayı Yaşar Tüzün ise, "Biz 29 Mart saat 17: 00'a kadar rakiptik. Şimdi bu rakip olmak bitti. Biz şimdi yol arkadaşıyız. Laik demokratik Cumhuriyet'in kurucusu Cumhuriyet Halk Partisi'nin Bilecik'te 2 Milletvekili çıkarabilmek adına ve Türkiye'de tek başına iktidar olabilme adına mücadelemizi başlatıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından 2'inci sıra adayı Karaahmet, 1'inci sıra adayı Tüzün'e boncuk taktı. Mazbata törenine, İl Başkanı Şinasi Çetinkaya, Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, il ve belediye meclis üyeleri ile partililer katıldı. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Yaşar Tüzün Çetinkaya Aktepe Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title