Haberler

Chp: Kürecik'ten Gazze'de Vurulacak Hedefler İçin İsrail'e Veriler Aktarılmakta Mıdır?

CHP Uşak Milletvekili Dile Akagün Yılmaz, Dışişleri Bakanı Davutoğlu'na, "Kürecik'te bulunan NATO füze kalkanı tesislerinden Gazze'de vurulacak hedefler için İsrail'e veriler aktarılmakta mıdır?

CHP Uşak Milletvekili Dile Akagün Yılmaz, Dışişleri Bakanı Davutoğlu'na, "Kürecik'te bulunan NATO füze kalkanı tesislerinden Gazze'de vurulacak hedefler için İsrail'e veriler aktarılmakta mıdır? Hükümetiniz NATO füze kalkanı tesislerini ve nasıl kullanıldığını, hangi ülkelere bilgi aktarıldığını denetlemekte midir?" diye sordu.

Yılmaz, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, "Son günlerde İsrail tarafından Gazze'ye yapılan hava saldırıları sonucunda aralarında kadın ve çocukların da olduğu onlarca Filistin'li öldürülmüş, yüzlerce insan da yaralanmıştır. Ancak İsrail tarafından bu saldırılar yapılırken Kürecik'te bulunan NATO füze kalkanı tesislerinden gönderilen verilerden yararlanıldığı ve Türkiye'den İsrail'e jet yakıtı taşındığı iddiaları basında yer almaktadır" dedi.

Hükümetin her fırsatta İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıları kınarken, Filistin halkının yanında olunduğunu acıkmasına rağmen İsrail'e bu saldırılarda kullanılmak üzere bilgilerin ve yakıtın Türkiye tarafından karşılandığı iddialarının hükümetin yaklaşımını göstermesi açısından çok önemli olduğunun altını çizen Yılmaz, Bakan Davutoğlu'na, "Malatya Kürecik'te bulunan NATO füze kalkanı tesislerinden Gazze'de vurulacak hedefler için İsrail'e veriler aktarılmakta mıdır? Hükümetiniz NATO füze kalkanı tesislerini ve nasıl kullanıldığını, hangi ülkelere bilgi aktarıldığını denetlemekte midir?" sorusunu yöneltti.

Yılmaz ayrıca şu sorulara da yanıt istedi:

"Amerikan savunma dergisi Defence News'in Kasım 2012 sayısında Malatya Kürecik'te bulunan NATO füze kalkanı sisteminin sağladığı verilerden yararlanarak İsrail tarafından bir roketin düşürüldüğü belirtildiğine göre Gazze'de vurulacak hedefler için de İsrail'in bu tesisten bilgi sağladığı iddiası doğru mudur?

Irak Anayasasına aykırı olarak Kuzey Irak Bölgesel yönetiminden alınan petrol ve jet yakıtı İsrail firmalarına satılmakta mıdır? Bu yakıtın kullanıldığı uçaklar tarafından Gazze'deki Filistinlilerin üzerine bomba yağdıran İsrail firmalarına jet yakıtı sağlamaya devam edecek misiniz?

Hükümetiniz, İsrail tarafından Gazze'ye yapılan saldırıları ve Filistinlilerin öldürülmesini kınamanın ötesinde bu saldırıların sonlandırılması için Kürecik'teki radar sisteminden İsrail'e bilgi aktarımını engellemeyi ve İsrail uçaklarına yakıt satışını durdurmayı gündemine neden almıyor? Bu önlemleri almadığınız takdirde İsrail'in yaptığı saldırılara destek vermiş olmayacak mısınız?

İsrail'in bu saldırılarının engellenmesi için İsrail'e ambargo başlatılması amacıyla uluslararası kuruluşlar bünyesinde bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?"

Kaynak: ANKA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Ahmet Davutoğlu İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title