Haberler

Chp, Kürecik'e Radar Kurulmaması İçin Eylem Yapacak

NATO'nun şemsiyesi altında Malatya'nın Kürecik Bucağı'na kurulması planlanan füze kalkanı sistemine karşı tepkiler devam ederken CHP Genel Başkan Yardımcı Sezgin Tanrıkulu da bugün bölgeye giderek halkla görüştü.

NATO'nun şemsiyesi altında Malatya'nın Kürecik Bucağı'na kurulması planlanan füze kalkanı sistemine karşı tepkiler devam ederken CHP Genel Başkan Yardımcı Sezgin Tanrıkulu da bugün bölgeye giderek halkla görüştü.

Yanında Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve partililerle birlikte Kürecik Cemevi'nde halkla toplantı yapan Tanrıkulu, CHP'nin sosyal demokrat bir parti olduğunu ve bu nedenle savaşın bütün araçlarına karşı çıktıklarını söyledi. Ortadoğu'da yeni bir savaşın hazırlığının simgesi olan füze kalkanının Kürecik'e yerleştirilmek istendiğini belirten Sezgin Tanrıkulu, şunları söyledi:

"Bu sadece Kürecik halkının sorunu değil, Malatya'nın sorunu değil tüm ülkenin sorunu. Biz CHP olarak bu duyarlılığı bütün dünyaya taşımak istiyoruz. Ortadoğu'da yeni bir savaşın aracı olan bu tesislerin burada olmaması için mücadele edeceğiz. Bütün örgütlerimizle bütün üyelerimizle sizin yanınızda olacağız ve bu savaş aracı olan tesislerin Türkiye'ye konuşlandırılmaması için elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz. Anayasanın 92. Maddesi uyarınca bu tesisin kurulması meclisin onayına bağlıdır. Meclisin onayı olmadan böyle bir tesisin kurulması mümkün değildir. Bu nedenle bu sorunu Meclis'in gündemine getireceğiz."

CHP KÜRECİK'E ÇIKARMA YAPACAK

Toplantıda söz alan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise tesisin Kürecik'e kurulacağı haberini basından öğrendiklerini belirterek, CHP olarak füze kalkanının kurulmaması için eylem planı hazırladıklarını söyledi. Ağbaba, Kürecik'te bulunan muhtarların aldığı ortak kararla 2 Ekim'de geniş katılımlı bir eylem düzenleneceğini hatırlatarak, CHP olarak bu eyleme 30 milletvekili ile destek vereceklerini belirtti.

Milletvekili gurubuna ise Gurup başkan vekili Emine Ülker Tarhan'ın başkanlık edeceğinizi ifade eden Ağbaba, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun direktifleriyle bu konuda duyarlı olacaklarının altını çizdi.

Kürecik Cemevi'nin duvarına da 'Füze kalkanı istemiyoruz. Kürecik Halkı' yazılı pankart asıldı.

(FOTOĞRAFYI) - Malatya / Akçadag

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title