Haberler

CHP Konya Milletvekili Kart Açıklaması

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasındaki tartışma konusunda "Arınç'ı sağduyuya, sorumluluğa, insafa, vicdana ve hakkaniyete davet ediyoruz.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasındaki tartışma konusunda "Arınç'ı sağduyuya, sorumluluğa, insafa, vicdana ve hakkaniyete davet ediyoruz. Görevini yap, pazarlık ve şantaj yapma, tehditte bulunma" dedi.

Kart, düzenlediği basın toplantısında, iki günden beri Arınç ile Gökçek arasında polemik yaşandığını, konuyla ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını kaydetti. "Hükümet'in 12 yılda gerek yerel gerek merkezi yapılanmada onlarca, yüzlerce Melih Gökçekleri yarattığını" savunan Kart, Melih Gökçek'in "bu anlamda bir prototip olduğunu, Hükümet eliyle gerçekleştirilen hiyerarşik ve örgütlenme yapılanmanın" söz konusu olduğunu söyledi.

"Gerçek tablo bu iken AKP döneminde idari ve adli süreçler çalışmamıştır, çalıştırılmamıştır" diyen Kart, yıllardır CHP olarak dile getirdiklerinin bu kez Başbakan Yardımcısı ve yetkili konumda olan Arınç tarafından ifade edilmesiyle sürecin seyrinin değiştiğini anlattı.

En üst düzeyde bir kabul ve itirafın olduğunu belirten Kart, "Olay kötüye kullanmayla sınırlı değil, başta Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası olmak üzere ihaleyi fesat karıştırma ve bağlı suçları  içeren süreçten söz ediyoruz. Başbakan, 'tartışma kapanmıştır, parti disiplin kurulları' diyor. Hadi oradan, sen neden söz ediyorsun? Partinin içişlerinden mi söz ediyorsun? Hükümet ve yerel yönetim eliyle yapılan soygun var, iddia ve bulgular var. Buna nasıl 'iç işimdir' dersin?  Aslında gerçeği ifade ediyor, 'bu yolsuzlukla bizim bünyemizde olağandır, adli ve idari süreci işletmeye gerek yok' diyor. Bunu yapamazsın, bunu sana yaptırmazlar. Tartışma bitmemiştir, konu kapanmamıştır, yeni başlamıştır. Süreçten sonuç alınacağına inanıyorum ama elbette zaman ve mücadele gerektirecek" dedi.

Yasa uyarınca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Gökçek hakkındaki İçişleri Bakanlığı'ndan soruşturma için izin alması gerekmediğini ifade eden Kart, izne tabi olmayan bir suçlamanın söz konusu olduğunu ve re'sen, doğrudan soruşturma yapması gerektiğini, ayrıca Arınç hakkında, "görevi kötüye kullanma", "suçu bildirmeme", "kamu görevlisinin suçu bildirmemesi" ve "suçluyu kayırma" iddiasıyla fezleke düzenlenmesi gerektiğini dile getirdi.

Arınç'ın, Gökçek hakkında "100 dosyası 8 Haziran'da açıklayacağım" sözlerinin kabul edilemeyeceğini belirten Kart, Başbakan Yardımcısı olarak görevini ve sorumluluğunu yerine getirmediğini savundu. Kart, "Onları bir gün bile geciktiremezsin. Sen neyin pazarlığını ya da şantajını  yapıyorsun? Arınç'ı sağduyuya, sorumluluğa, insafa, vicdana ve hakkaniyete davet ediyoruz. Görevini yap, pazarlık ve şantaj yapma, tehditte bulunma. Bu senin kişisel ve özel meselen değil, devletin, yargının, Türkiye'nin meselesi" dedi.

İçişleri Bakanlığı'nın suçlamanın niteliği, delillerin karartılmaması, maddi gerçeğin ortaya çıkarılması için ivedi olarak görevden geçici uzaklaştırma işlemini uygulaması gerektiğini ileri süren Kart, buna ilişkin olarak da İçişleri Bakanlığı'na başvuruda bulunduklarını bildirdi.

Kaynak: AA / Politika

Melih Gökçek Bülent Arınç Atilla Kart Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title